Hoppá! Kitiltották a cannes-i strandról a furcsa fürdőruhát, a burkinit

burkini Cannes fürdőruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Betiltotta Cannes vezetése a burkini, azaz az egész testet elfedő fürdőruha viselését a tengerpartokon.

David Lisnarp polgármester már aláírta az új szabályt, miszerint kitiltják a tengerpartról azokat, akik nem "a Francia Köztársaság alapelvét képező szekularizmusnak és a jó szokásoknak megfelelő fürdőruhát" viselnek.

Forrás: AFP

A szabályzatban foglaltak szerint "a vallási hovatartozással feltűnően kérkedő strandviselet" megzavarhatja a közrendet, amit meg kell akadályozni, különösen akkor, "amikor Franciaország terrorista támadások célpontja".

Parisian #Burkini Online store: @madammebk @madammebk @madammebk @madammebk

CHIC HIJAB ™ (@chichijab) által közzétett fénykép,

Franciaországban az utóbbi másfél évben több iszlamista indíttatású terrortámadás történt. A legutóbbi Nizzában, ahol egy tunéziai férfi mintegy nyolcvan embert gázolt halálra a francia nemzeti ünnepen - számolt be az Origo.

A burkini

A burka és a bikini szavak összeolvasztásából keletkezett műszó egy muszlim nők számára készített fürdőruhát takar, ami megfelel a Korán előírásainak. Csak a kéz- és lábfej, illetve az arc látszik ki a gyakran napellenzővel is kombinált ruha alól. A burkini először fekete színben jelent meg, az utóbbi években hoztak ki a gyártók színes vagy színes betétekkel kombinált darabokat.

A legtöbben vallási okokból hordják, de van kivétel is: a sztárséf Nigella Lawson például érzékeny bőrét védi a teljes takarással

A seggbe húzott nadrág és fürdőruha lesz az idei nyár slágere

Az össze nem érő comboknak leáldozott: az előrejelzések szerint a következő hónapokban fel kell készülnünk a magasra húzott bikinialsókra és az ezáltal jól láthatóvá váló popsik idejére. A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.