Sajátjaként nevelte fel az alvó anyja mellől elrabolt kisbabát

Forrás: AFP -
emberrablás Fokváros Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-afrikai bíróság hétfőn 10 év börtönre ítélte a nőt, aki elrabolta, majd sajátjaként nevelte fel a gyermeket, aki csupán egy véletlen egybeesés során ismerkedett meg a biológiai családjával.

Az alvó édesanyja mellől rabolta el a kislányt 1997-ben a nő Fokvárosban. Sok évig saját gyermekeként nevelte a biológiai szülei által Zephany Nurse-nek elnevezett lányt. Több mint tíz évig családjától mindössze néhány kilométerrel arrébb nevelkedett az elrabolt gyermek, akinek eredeti személyazonosságára egy véletlen folytán derült fény.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

A biológiai húga ugyanis ugyanabba az iskolába iratkozott be, ahol ő végzős volt.

A tanulóknak pedig feltűnt, hogy mennyire hasonlítanak egymásra.

Amint pedig ezt elmesélte szüleinek, azonnal az iskolához mentek, ők ugyanis soha nem adták fel a reményt, hogy egyszer megtalálhatják rég elveszett lányukat. A DNS-vizsgálatok megerősítették a szülők feltételezését, ekkor tartóztatták le a gyermekrablót.

Celeste Nurse, a biológiai anya Forrás: AFP/Rodger Bosch

Bűnösnek találták, és 10 év börtönbüntetésre ítélték, ugyan ő azt vallotta, hogy nem volt ott a kórházban, amikor a lány született, állította, hogy egy másik nőtől kapta meg a babát. Zephany biológiai édesanyja a tárgyalás során rengeteget sírt, elmesélte, milyen megsemmisítő érzés volt úgy felébredni a kórházban, hogy gyermeke már nem volt mellette.

Morne Nurse, a biológiai apa Forrás: AFP/Rodger Bosch

Zephany úgy döntött, hogy abban a házban folytatja életét, ahol korábban nevelkedett, és egyelőre nem alakult ki szoros kapcsolat közte és a biológiai szülei között, de édesapja nagyon szeretné, ha idővel létrejöhetne a kapocs. Ugyanis egész életükben arra vártak, hogy ez a csoda megtörténjen, és újra láthassák rég elveszett lányukat - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.