Íme, öt tökéletes szobanövény

Forrás: Dreamstime -
aloe vera növény kaktusz otthon levendula Liliom szobanövények lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a zöldellő fák és színpompás virágok odakint szép lassan téli álomba merülnek, otthonod falai között a hideg hónapokban is tovább kertészkedhetsz. Az alábbiakban öt olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, amik nem igényelnek sok odafigyelést, és akár a legzordabb körülmények között is képesek vígan eléldegélni.

Békeliliom

Bárhogy is próbálkoztál a benti tartással, ez idáig mindig sikerült eltenned láb alól a liliomjaidat? Hidd el, a békeliliommal te is szerencsésebb leszel. Nagyon igénytelen és szívós növény, kevéssel is beéri. Bőven elég, ha hetente egyszer meglocsolod, ráadásul még természetes fényre sincs feltétlenül szüksége, így akár a fürdőszobában vagy irodádban az asztalodon is vígan megélhet.

Forrás: Dreamstime

Kaktusz

A kaktuszok a szobanövények szupersztárjai. Míg növekedésben vannak, hetente egyszer szükséges őket locsolni, a téli hónapok alatt azonban ennél is kevesebb vízre van szükségük. Érdemes a lakás napos pontján tartani őket, de a közvetlen napfénytől azért nem árt óvni. A kaktuszfélék családja mintegy 2000 fajt foglal magába, úgyhogy a legváltozatosabb formájú, színű és virágú egyedekből válogathatsz.

Forrás: Dreamstime

Anyósnyelv

Más néven szanszeviéria, hihetetlenül szívós, szinte bármilyen környezetben képes túlélni. Az anyósnyelvnek nedvdús, kemény levelei vannak, amelyek képesek elviselni a kevés fényt és a relatíve szárazságot is. Vízre csak ritkán van szüksége, normális, ha két öntözés között kiszárad kicsit a földje. A legjobban az átlagos benti hőmérsékleten érzi magát: 15 és 29 fok között.

Forrás: Dreamstime

Aloe vera

A lakásban tartott aloe vera nem csak otthonod különleges díszeként, hanem kéznél lévő instant mini gyógyszertárként is funkcionálhat. A növény nedve ugyanis kitűnő gyógyír a különböző horzsolásos vagy égési sérüléseknél. Tartsd az ablak közelében, és öntözd rendszeresen.

Forrás: Dreamstime

Levendula

Nem egy szokványos szobanövény, pedig egy cserép levendula csodálatos illattal tudja megtölteni az egész lakást. A levendula a napfényben érzi igazán jól magát, így érdemes egy déli fekvésű ablak közelébe helyezni. Nem kell sokat foglalkozni vele, a szárazságot is jól tűri.

Forrás: Dreamstime
Ezeket a színeket fogjuk imádni 2017 tavaszánhttp://www.life.hu/otthon/20160928-a-pantone-intezet-megjosolta-2017-tavaszanak-szineit-a-lakberendezesben.htmlA Pantone Intézet idén sem tétlenkedett, néhány napja már ki is adta az első színügyi előrejelzését a jövő évre vonatkozóan. Úgy mint egy évvel ezelőtt, most is megvárták a New York-i divathét végét, a látottak alapján pedig megjósolták, milyen színekért fogunk rajongani 2017 tavaszán. OtthonOrigoKámforrá vált vendégek, omladozó épületek – Szellemszállodák a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20160926-lepusztult-szellemhotelek-a-vilagban.htmlGazdasági válság, atomkatasztrófa vagy éppen katonai puccs – nem mindennapi okok vezettek az alábbi, egykoron tündöklő luxushotelek lepusztulásához. Elhagyatott szállodákra a világ számos pontján bukkanhat az ember, az enyészeté lett épületek falai mögött pedig izgalmas, sok esetben igen elszomorító történetek lappanganak. OtthonOrigoLesz min osztozkodni – Íme, a luxusingatlanok, amelyeket Brangelináék az évek során felhalmoztakhttp://www.life.hu/otthon/20160926-angelina-jolie-es-brad-pitt-valasa-utan-mi-lesz-az-ingatlanjaikkal.htmlEmberek millióit lepte meg múlt héten a nagy hír, miszerint egy újabb tökéletesnek tűnő sztárházasság fuccsolt be. Brangelináék a jelek szerint igen csúnya válásnak néznek elébe – a következőkben azonban nem az állítólagos megcsalásról vagy gyerekverésről lesz szó. Szétnéztünk inkább a páros házai táján, és számba vettük azt a kiterjedt ingatlanportfóliót, amelyen valószínűleg osztozniuk kell majd. Otthon--Luxus a felhők felett - Kukkants be a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójábahttp://www.life.hu/otthon/20160923-a-nyugati-vilag-legmagasabb-felhokarcoloja-manhattenban.htmlA felhők közelében, 345 méteres magasságban egészen más az élet - ezeken a szinteken már a csapból is pénz folyik. Manhattanben, a 432 Park Avenue cím alatt található a nyugati világ legmagasabb lakóépülete, amelybe a következőkben te is bepillantást nyerhetsz. OtthonOrigoA nem szívesen látott vendég - Élősködő a lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20160922-agyi-poloska-bolha-ezustos-pikkelyke-csotany-babzsizsik-eloskodok-a-lakasban.htmlBiztos lehetsz benne, hogy otthonod falai között sosem vagy egyedül. Azt már tudod, hogy minden este 1,5 millió poratka társaságában hajtod álomra a fejed, de ha az igazán "szerencsések" közé tartozol, akkor milliónyi parányi lakótársaid mellé néha-néha egyéb hívatlan vendégek is beállíthatnak. Íme, az otthonokat leggyakrabban felkereső nem szívesen látott betolakodók. Otthon--A világ 10 legrondább épületehttp://www.life.hu/otthon/20160919-a-vilag-legrondabb-epuletei.htmlMinden tervező tudja, hogy vannak bizonyos ötletek, amelyek bár a papíron vagy az ember képzeletében nagyszerűen mutatnak, a valóságban azonban borzalmasan néznének ki. Nos, az alábbi épületek tervezői mégis mertek kockáztatni, vakmerő elhivatottságuknak köszönhetően pedig megépültek a világ legrondább épületei. Íme! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.