Psota Irén lakásába nem költözött be az örökös: árulják az otthont

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Psota Irén lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly februárban távozott a Nemzet Színésze, budai lakása azóta is üresen áll. A művésznő otthonát nővére unokája örökölte, de nem költözött be. Helyette árulják az ingatlant az elhunyt színésznő barátnője szerint.

Tavaly február végén hunyt el Psota Irén, a Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész. 86 évesen halt meg, de legjobb barátnője szerint még azon a napon is sugárzott a boldogságtól. A művésznő szeretett budai otthonát nővére unokájára hagyta, de a lakás üresen áll.

Psota Irén budai otthona üresen áll Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Úgy tudom, hogy a lakását a nővérének az unokája örökölte. Mivel ő nem szeretett itt élni, ezért

elszállítottak pár dolgot a lakásból, amire szükségük volt, azóta üresen áll, nincs semmi mozgás, eladó.

Bízom benne, olyan emberek veszik meg, akik méltók lesznek a barátnőm emlékéhez" - mondta a művésznő legjobb barátnője a Ripostnak. Hozzátette, unokahúgával rokonlelkek voltak, így nem is volt kérdés, hogy ki lesz az örökös. "Sok időt töltöttek együtt, azon kívül, hogy rokonok voltak, rokonlelkek is. Irén imádta a kutyáját is! Egy kis terrier volt. Ő is a testvér unokájához került. Annyit tudok, hogy még mindig depressziós az állat, látszik rajta, hogy hiányzik neki a gazdája. Ezzel nincs egyedül" - árulta el a barátnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.