Meghalt Psota Irén

Forrás: Madách Színház Hivatalos Oldala -
halál Madách Színház szívelégtelenség Psota Irén halott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 86 éves korában elhunyt.

Psota Irén 86 éves korában, 2016. február 25-én, hosszan tartó betegség után, szívelégtelenség következtében, álmában hunyt el. A színésznőt, a Madách Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés – olvasható a Madách Színház Facebook-oldalán.

Forrás: Madách Színház Hivatalos Oldala

A színésznő tavaly év végén combnyaktörést szenvedett, ám felépülése után január elején már otthonában lábadozhatott. Néhány napja azonban ismét sürgős segítségre volt szüksége a színésznőnek, akit fulladásos tünetekkel szállítottak kórházba.

Híres színészeink, akiket az utóbbi években veszítettünk el

Számos nagy színésztől, rendezőtől kellett búcsút vennünk az elmúlt években. Hogy segítsük a visszaemlékezést, a Life.hu összegyűjtötte azokat, akik nélkül biztosan kevesebb lett a világ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.