Narancsbőrös celebek, akik büszkén vállalják tökéletlenségüket

narancsbőr testkép stria büszkeség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár a legtöbb nőnek a narancsbőr elleni küzdelem időszaka. Mások ezzel szemben azt hirdetik: az állandó önsanyargatás helyett fogadjuk el és szeressük önmagunkat. A pozitív testkép szószólói természetesen nem is félnek megmutatni, hogy az apró testi hibák ellenére egy nő nő marad. 

A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője Ashley Graham. Ő az első plus size modell, aki meghívást kapott a nádszálvékony lányokról elhíresült Sports Illutrated magazinba. Később részt vett a Victoria's Secret fehérneműcéggel szemben fellépő, a sokszínű szépséget hirdető #ImNoAngel kampányban is, majd egy fogyókúrás tabletta reklámja ellen vette fel a harcot teljesen egyedül. Történelmi pillanat volt, ahogy több telt modellel kifutóra lépve bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját a New York-i divathéten.

A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője Ashley Graham Forrás: Instagram/Ashley Graham

Ashley a pozitív testkép egyik élharcosa, gyakran posztol magáról bikinis képeket is, hogy a teltebb nőket is arra biztassa: vállalják a testüket. A modell narancsbőrét sem rejetegti, sőt, arról is megfogalmazza pozitív üzenetét: "Azt mondták nekem, hogy olyanok a combjaim, mint egy cellulit-tenger. De rájöttem, hogy ezek a combok a sikereim és a bátorságom történetét mesélik el. Nem hagyom, hogy mások mondják meg, hogyan kellene a kinéznie a testemnek, ti se hallgassatok másokra!"

Ashley a pozitív testkép egyik élharcosa, gyakran posztol magáról bikinis képeket is, hogy a teltebb nőket is arra biztassa: vállalják a testüket Forrás: Instagram/Ashley Graham

Nem Ashley Graham az egyetlen plus size modell, aki arra használja hírnevét, hogy a divatvilágot elfogadóbbá tegye, az embereket pedig nagyobb önbecsülésre biztassa. Iskra Lawrence szerint a narancsbőrnek valójában semmilyen jelentősége nincs az életben. "Te döntöd el, mi a szépség, és ez sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen a bőröd felszíne" - vallja a fiatal modell, aki Ashleyhez hasonlóan bátran vállalja kerekded idomait.

Iskra Lawrence szerint a narancsbőrnek valójában semmilyen jelentősége nincs az életben Forrás: Instagram/Iskra Lawrence

Így látják a világot a legdögösebb plus size modellek

Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!

Persze nem csak a plus size lányoknál jelentkezik a narancsbőr. Itt van például a világ leghíresebb topmodellje, a csodálatos Cindy Crawford, aki az amerikai Marie Claire kampányában vállalta photoshop nélkül a testét, és azt, hogy 50 évesen bizony neki sem tökéletesen a bőre. A kampány üzenete szintén a pozitív testképre épít, arra, hogy a valóság gyönyörködtet.

/1502/Cindy2015214101435

A fiatal modellnemzedék közül Chrissy Teigent kell mindenképpen megemlíteni, aki a kezdetektől felemelte a hangját az önsanyargatás és a photoshop negatív üzenete ellen. John Legend felesége az egészséges életmód híve, ettől függetlenül 30 felett, két terhesség után neki sem tökéletes a bőre, amit nem is szégyell. "A photoshop miatt, úgy érzem, kezdjük elfelejteni, hogyan is néznek ki a normális emberek" - írta a snapchatra posztolt narancsbőrös képe mellé.

Chrissy Teigen szerint mi döntjük el, mi a szépség, és ez sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen a bőrünk felszíne Forrás: Instagram/Chrissy Teigen, Snapchat/Chrissy Teigen

A modell azoknak is üzent, akik a terhesség után szélsőséges diétákkal próbálják minél előbb visszanyerni alakjukat: "Egyszerűen csak fel kell fogni, hogy hosszú idő alatt jöttek fel a pluszkilók a terhesség alatt, amik sajnos nem egy perc alatt tűnnek el. Idő kell a női testnek, hiszen a szülés nem egyszerű dolog. Egy anya inkább a babáját élvezze, és ne mindig azon rágódjon, mi lesz a testével"

Egészséges édesség: csokis banánkenyér 2 perc alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170606-egeszseges-recept-csokis-banankenyer-2-perc-alatt.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak arra kell odafigyelned, hogy milyen alapanyagokból állítod össze. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu csokisbanánkenyér-receptje, amit imádni fogsz! Ez Zsír!OrigoFogyj okosan! Ezeket a szabályokat tartsd behttp://www.life.hu/ez-zsir/20170524-fogyj-okosan.htmlMit jelent okosan fogyni? Azt jelenti, hogy mindenféle agyament diéta és jojóeffektus nélkül, megfelelő tápanyagokkal ellátva a szervezetet adjuk le a felesleges kilókat. Így a fogyókúra valójában életmódváltássá alakulhat át. Ez Zsír!ThinkstockMinél előbb lapos hasat szeretnél? Ezt kell tennedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170519-tippek-a-lapos-hasert.htmlKözeledik a nyár, a trikók, a croptopok és a bikinik időszaka, amikor a kibuggyanó pocakkal és úszógumival mielőbb szeretnénk leszámolni. Íme, néhány tipp, amivel a nemkívánatos párnácskákat eltüntetheted! Ez Zsír!ThinkstockHa már unod a szendvicset, tekerj egy tortilláthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170510-ha-mar-unod-a-szendvicset-tekerj-egy-tortillat.htmlHabár szerintünk a szendvicsre nem lehet ráunni, ha igazán finom kenyérből és szuper krémekkel készítjük el, de ha mégis eleged lenne belőle, akkor változtass a formán. Ez Zsír!ThinkstockMiniszoknyában mutatták meg alakjukat a plus size lányokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-miniszoknyas-plus-size-lanyok.htmlHa valaki nem az átlagos 36-38-as méretnek megfelelő testalkatot képviseli, akkor a társadalom felől érkező megszorításoknak kell megfelelnie a divat terén is. Például a miniszoknya is olyan viselet, amit leginkább egy magas, vékony lányon tudunk elképzelni. Ezzel a diszkriminációval akarnak leszámolni azok a hétköznapi lányok, akik igenis megmutatták, hogy a miniszoknya mindenkié, aki tudja viselni. Ez Zsír!--3 egyszerű és nagyszerű reggeli banánnalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170510-3-egyszeru-nagyszeru-es-egeszseges-reggeli-banannal.htmlA banán ideális reggeli, nemcsak azért mert finom, hanem mert kiváló energiaforrás, tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, például káliummal, valamint az emésztést segítő rostokkal. Íme, három nagyon egyszerű recept, amivel jól indul majd a napod! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.