Így néz ki a San Franciscó-i Szín Múzeum

színek San Francisco múzeum kortárs művészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Color Factory lényegében egy hatalmas művészeti installáció, amely egy 2 emeletes épületben, 1200 négyzetméteren terül el, San Francisco belvárosában. Minden szobában új, színes élményben lesz része az idelátogatóknak, melyeket a világ minden tájáról érkező művészek alkottak meg. Érdekessége, hogy a „kiállítást" maguk, a látogatók is folyamatosan formálják.

Ez a lenyűgöző művészeti összefogás, a színek, életünkben betöltött szerepének újraértelmezése valóban egyedülálló.

Az egész kiállítás lényege a színek megélése és a velük, bennük való fotózás, melyek Instagramra való feltöltése, több szobában is nyilvánvaló. A látogatónak nem kell feltétlen magával vinnie a telefonját, vagy a fényképezőgépét! Az interneten váltható jegyek mellé kap egy kártyát, melynek segítségével minden szobában készíttethet magáról képet, melyet e-mailben kap meg.

Nézzünk meg pár szobát;

Ez az első helyiség, amivel a Color Factory-ban találkozik a látogató, mely egyfajta regisztrációs állomás is egyben. Hűen tükrözi a további szobák szellemiségét.

Forrás: Color Factory

Jobb, ha erősen fogja a telefonját az, aki belép ebben a 200 négyzetméteres labdarengetegbe! Carissa Potter álmodta meg a 220 000 labdával megtöltött szobát.

Forrás: Color Factory

Ezt a szivárvány lépcsőt, akár még egy kisgyerekes család otthonában is el tudnánk képzelni.

Forrás: Color Factory

Ebben a lila szobában arra biztatják a látogatót, hogy készítsen magáról egy képet, majd töltse fel az Instragramra a #selfie hashtag megjelöléssel. Többek közt így ezt a fotót is kinyomtatják a szobában, melynek padlóját csupa szelfi borítja.

Így néz ki a San Franciscó-i Szín Múzeum Forrás: Color Factory

Séta 10 000 színes, kézzel kötött szalag közt, amelyet a svéd művész, Jacob Dahlgren tervezett, a lenyűgöző akciófotózás céljából.

Forrás: Color Factory

A "Color Me ___" nevű projekt a művészek - Andy J. Miller és Andrew Neyer - és a nézők közötti együttműködést jelképezi. A szobát fekete-fehér illusztrációk borítják, arra várva, hogy a látogatók kiszínezzék őket.

Forrás: Color Factory

Maga az épület sem vész el a házak rengetegében.

Forrás: Color Factory

A kiállítás lényegében meghozhatja a kedvet ahhoz is, hogy színesebbé tegyük a saját otthonunkat.

Lakberendezési ötletek – Gyermek- és tiniszoba kialakításahttp://www.life.hu/otthon/20170731-lakberendezesi-otletek-gyermek-es-tiniszoba-kialakitasa.htmlEgy gyerekszoba berendezésére számtalan mintát találsz, melyek gyakran megidézik gyermekkorodat, vagy épp távol repítenek tőle. Ám sose dönts egyedül! Mivel otthonod, ezen szobáját elsősorban nem Te, hanem gyermeked használja, így közösen kell megálmodnotok azt az enteriőrt, mely megadja számára az „én birodalmam” érzést. Otthon--A hónap színe a tengerzöld - Remekül kombinálható színhttp://www.life.hu/otthon/20170731-a-honap-szine-a-tengerzold-remekul-kombinalhato-szin.htmlA zöld és kék nyugodt harmóniája jelenik meg a tengerzöldben. Ez a mély, tónusos szín volt 2014-ben az év választottja! Használd bátran! Nehéz vele túlzásba esni, de hogy mivel is mutat igazán jól; nos, ebben segítünk neked! Otthon--Rózsaminta a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170727-rozsaminta-a-lakberendezesben-vintage.htmlA rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.Otthon--Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigoBetsey Johnson ikonikus divattervező mexikói luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20170718-betsey-johnson-ikonikus-divattervezo-mexikoi-luxushaza.htmlBetsey Johnson életmódja ugyanolyan színes, mint a tervei. Néhányan úgy vélik, hogy stílusa túl sok(k), de egy biztos, Betsey az unalmastól és a biztostól távolabb nem is állhatna. Meglesheted, sőt akár ki is próbálhatod álomszerű mexikói házát! Otthon--9 monokróm, ám korántsem egysíkú enteriőr a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20170714-9-monokrom-egyszinu-enterior-a-vilagbol.htmlA monokróm, azaz egyszínű enteriőrök viszonylagosan újnak számítanak. Ezt a stílust követve, a lakberendezés cseppet sem válik könnyebbé, sőt. A monokróm lakberendezés során egy, maximum két színt követhetünk – ebből pedig az egyik a fekete vagy a fehér kell hogy legyen. A formákkal és a meghatározott szín árnyalataival lehet játszani. Nem is gondolnánk, hogy ebből a stílusból milyen csodák születnek – persze akad 1-2 kivétel is. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.