A téli smink 5 alapszabálya

Forrás: Shutterstock -
douglas2017 hideg szépségápolás smink tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg, szeles, csapadékos időjárás erősen igénybe veszi bőrünket. Ahogy a benti meleg és a kinti hideg kontrasztja is. Hőérzetünk is másképp alakul, aminek hatására hajlamosak vagyunk még kevesebb folyadékot inni, pedig elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel ahhoz, hogy hidratált legyen a bőrünk. Összességében sokkal több figyelmet igényel bőrünk ápolása a téli időszakban, hogy ellenállóbb és ragyogóan üde legyen.

1. A bőrkép

Kezdjük az alapokkal: hetente egyszer érdemes leradírozni arcbőrünket, megszabadítva ezzel az elhalt hámsejtektől, így a napi szinten alkalmazott kozmetikumok sokkal hatásosabbak lesznek. Nagyon fontos a bőrtípusnak, korosztálynak megfelelő alapos tisztítás, tonizálás. Ha lehet, kerüljük az alkohol tartalmú készítményeket, mert szárítják a bőrt, még akkor is nélkülözzük, ha zsírosodásra hajlamos a bőrünk! Ezután jöhet a hidratálás: érdemes krémes textúrákat alkalmazni, és ne feledkezzünk meg a szemkörnyékápolásról és a fényvédelemről sem!

Hetente egyszer érdemes leradírozni arcbőrünket Forrás: Shutterstock

2. Az ajakápolás

Ajkunk sokkal érzékenyebb, mint bőrünk szerkezete, ezért számára is nagyon fontos a megfelelő ápolás. Hetente egyszer radírozzuk le kíméletes ajakradírral és naponta kényeztessük jó minőségű ajakápolóval. Az a jó ajakápoló, amit naponta csak egyszer kell felvinni. Ha úgy érzed, többször kell bekenned vele az ajkaidat, akkor valószínűleg le kell cserélned, de az is lehet, hogy túl kevés folyadékot ittál. Nincs szebb látvány, mint egy ápolt, érzékien puha ajak. Ha rendszeresen használsz mattra száradó folyékony ajakrúzsokat, akkor tudod, hogy jóval előtte érdemes ajakápolóval bekenni ajkaidat, mert picit szárítanak. Egy biztos, semmilyen rúzs vagy szájfény nem mutat szépen, becserepesedett ajkakon.

3. A bázis

Sminkeléshez is vannak bőrtökéletesítő báziskrémek, primerek, amiket a hidratálás után, de még az alapozó előtt kell felvinni. Ha kombinált vagy zsírosodásra hajlamos bőröd van, akkor mattító primert alkalmazz. Ha normál bőröd van, akkor használj ragyogást fokozó strobing krémet. Ha dehidratált a bőröd, akkor rózsaszínes primerrel varázsolhatod egészséges kinézetűvé bőröd színét, szerkezetét. Ezek a csodakrémek gyönyörűvé varázsolják pillanatokon belül, és felkészítik bőrödet a láthatatlan alapozásra.

Sminkeléshez is vannak bőrtökéletesítő báziskrémek, primerek, amiket a hidratálás után, de még az alapozó előtt kell felvinni Forrás: Shutterstock

4. Az alapozó

Télen bőrünk színe visszaáll az optimális "startvonalra" azaz az eredeti színéhez igazodik. Ezért, ha csak nem szolizol, világosabb alapozóra lesz szükséged, mint nyáron. Nem olyan nagy ördöngösség megtalálni a megfelelő színt: az a tökéletes alapozó színed, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel. Az talán picit nehezebb kérdés, hogy milyen textúrájú alapozóra van most szüksége a bőrödnek. Mivel a téli hideg erősen igénybe veszi bőrödet, érdemes kipróbálni azokat az alapozókat, amikben magas a vitaminok jelenléte. Ezek eltüntetik a fáradtság, a dehidratáltság jeleit és egészségtől ragyogóvá teszik a bőrödet.

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

5. A sminkszínek

Tombol a 90-es évek grunge stílusa: az erősen festett füstös szemek, a tökéletes alapozás és a sötét ajkak. A hétköznapokban viszont figyelj arra, hogy csak egy pontra fókuszáljon a sminked, nehogy túl sok legyen az összhatás. Ami még egy lényeges kérdés, hogy milyen színek állnak jól. Szemszíntől függetlenül a kreol bőrszínhez jó választás a marsala, a narancs, a bordó, a barnásvörös, az arany, a borvörös, a padlizsán, a fekete, a smaragdzöld, fukszia. A világos bőrszínhez a lilás árnyalatok, a rózsaszínek, a sötétszürke, a kékek, a sötétbarna, a szilvakék, az ezüst, a mauve, a magenta és a pink színek passzolnak.

Fenyőfafonás és rénszarvaskonty: a legötletesebb karácsonyi frizurákhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171128-a-legotletesebb-karacsonyi-frizurak.htmlMikor máskor jönne elő az ember gyerekkori énje, ha nem karácsonykor. Bátran add át magad a felszabadult ünneplésnek és csempéssz egy kis vidámságot a külsődbe is. Ha pedig úgy érzed, végérvényesen kinőttél a vicces frizurákból, csináld meg a kislányodnak, biztosan élvezni fogja. SzépségOrigoMinden, amit a fésülködésről tudnod kellhttp://www.life.hu/trend/20171130-minden-amit-a-fesulkodesrol-tudni-kell.htmlVannak, akiknek a fésülködés kész szertartás. Másoknak pár másodperc az egész. Viszont a fésű mindenkinél a hajápolás legfontosabb kelléke, hiszen több százezerszer szántjuk vele a hajunkat életünk során. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fésűt használunk. Vagy hajkefét inkább? TrendOrigoA szülinapos Julianne Moore szépségtrükkjeihttp://www.life.hu/trend/20171130-a-szulinapos-julianne-moore-szepsegtrukkjei.htmlHollywood ünnepelt színésznőjének titka a természetességében rejlik. Sminkje mindig makulátlan, mert csak a saját színeit használja, ami tökéletesen passzol szem-, haj- és bőrszínéhez. A kevesebb néha több aranyszabályát követi, amitől még fenségesebb a megjelenése az 57. születésnapját ünneplő Julianne Moore-nak. Trend--Így hidratálj, amikor beköszönt a hideghttp://www.life.hu/trend/20171123-igy-hidratalj-amikor-bekoszont-a-hideg-ido.htmlAz évszakváltásoknál, ahogy te magad is érzékelheted, új napi rutint kell kialakítani, hogy bőröd ellenállóbb legyen, és megőrizze ragyogó kinézetét a hűvös időben is. Íme, a legfontosabb tudnivalók a tél közeledtével. TrendOrigoArcápolási tippek férfiaknakhttp://www.life.hu/trend/20171115-arcapolasi-tippek-ferfiaknak-larion-oscartol.htmlA jól ápolt férfi külső ma már nem divathullám! Az egészséges kinézet természetes része, hogy a férfiak is használnak kozmetikumokat, és odafigyelnek az arcápolásra. TrendOrigo6 sminktipp, amivel letagadhatod a korodathttp://www.life.hu/trend/20171123-sminktippek-amikkel-letagadhatod-a-korodat.htmlMindenkinek megvannak a jól bevált sminktrükkjei, de tény, hogy a folyamatosan változó trendek és az innováció újabb lehetőségeket kínálnak, amikre érdemes odafigyelni. Íme, a leghatásosabb fortélyok, amikkel éveket is letagadhatsz a korodból. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.