Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Forrás: Thinkstock -
tanács szépségápolás smink alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

Hasznos, ha ismered a bőrtípusodat, de egyébként is egyszerű eligazodni az alapozók között, csak figyelni kell a csomagoláson feltüntetett jelzőkre.

  • Ha normál vagy kombinált bőröd van, akkor majdnem mindegyik készítmény jó.
  • Száraz bőrre az E-vitaminnal dúsított és ásványi anyagokban gazdag, fénnyel telített alapozók az ideálisak.
  • Amennyiben fénylő, magasabb faggyúháztartással rendelkezik bőröd, ebben az esetben a "mattosító textúrák" vagy a "problémás bőrre" jelzővel találkozhatsz a csomagoláson. Alapvető szabály még ennél a bőrtípusnál, hogy csakis olajmentes és fényvédővel ellátott terméket vásárolj!
A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel Forrás: Thinkstock

Ha ezzel megvagy, már csak a megfelelő árnyalatot kell kiválasztanod. Hidd el, ha eddig követted a tanácsokat, ez már gyerekjáték lesz! A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz akkor marad láthatatlan, és éppen ez a lényeg. Sokszor azonban nem is olyan egyszerű megtalálni az egyező árnyalatot. Hogy mi ennek az oka? Az üzletekben műfény van, ezért csalóka a színmeghatározás.

Tedd a kiválasztott színeket az alkarod belső felére, enyhén masszírozd be a színt, majd menj ki a természetes fényre! Ott meglátod, melyik a megfelelő.

Ezután próbáld ki a teszterből a homlok közepén, és az áll vonalától is simítsd le a nyakra. Ha ott is harmonikus, akkor máris megvan a tökéletes alapozód. Ha még mindig bizonytalan vagy, fordulj bizalommal a referenciaüzletekben a sminkes kollégákhoz.

Választék van bőven Forrás: Thinkstock

A bőség zavarában tényleg az a legfontosabb, hogy a bőrtípusodnak legmegfelelőbb alapozót válaszd. Nézzük meg ezeket részletesebben is:

  • Normál bőrtípusnak ideális a krém, akár folyékony változatban, de olajosabb, krémesebb, illetve púderes alapozó is megfelelő.
  • Zsírhiányos, száraz bőrre az olajosabb, krémesebb textúrák a legjobbak.
  • Olajos, szeborreás, zsíros bőrre az alapozó alá mattító, faggyúháztartást csökkentő krémet, primert ajánlatos használni, hogy az alapozó ne fényesedjen át. Ha a te bőröd is ilyen, a legideálisabb választás a púderes alapozó, amit a végén matt púderrel érdemes fixálni.
  • Korpás, szeborreás bőrre az olajosabb, krémesebb alapozó a jó választás.
  • Kombinált bőrre jó lehet az olajosabb, krémesebb, de akár a púderes alapozó is, ha a T-zónára használsz mattító krémet.
  • Érzékeny bőrre hipoallergén és bőrnyugtató összetételű alapozók az ideálisak.

A közkedvelt alapozó

A folyékony alapozó a leginkább közkedvelt, mert könnyű használni, ezért is oly népszerűek. Erősen fed, mégis természetes hatású. Mi magunk szabályozhatjuk a fedés erősségét, rétegelhetjük is. Lehet kézzel, szivaccsal, ecsettel is használni. Számtalan textúrában létezik, van belőle fényes, matt, hosszan tartó, tartós, E-vitaminban gazdag és ásványi anyagokkal dúsított összetétel is.
Taylor Swift után Gigi Hadid is magyar tervező ruháját viseltehttp://www.life.hu/trend/20161115-gigi-hadid-modell-nanushka-magyar-tervezo-ruhajat-viselte.htmlNéhány nappal ezelőtt a világhírű modell és az egyik legkeresettebb reklámarc, Gigi Hadid a magyar tervező, Sándor Szandra, azaz Nanushka ruhájában jelent meg Jimmy Kimmel show-műsorában. De hogyan került magyar tervezésű ruha a sztárra? Trend--A Szépség és a Szörnyeteg – és az a bizonyos sárga estélyihttp://www.life.hu/trend/20161114-a-szepseg-es-a-szornyeteg-es-az-a-bizonyos-sarga-estelyi.htmlA napokban újabb képeket tettek közzé A Szépség és a Szörnyeteg film készítői, amin az ikonikus táncos jelenet szerepel. Ahogy az eredeti mesében, a filmben is egy káprázatos sárga estélyit visel Belle, azaz Emma Watson. De mitől ennyire lenyűgöző ez a sárga ruha, és milyen sztárok viseltek hasonló estélyit? Trend--A világ legdögösebb combjai a vörös szőnyegen - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20161111-heti-stilusmustra-szerepel-benne-karlie-kloss-hailey-baldwin-brad-pitt-eddie-redmayne.htmlMeglepő bársonyszettek, két dögös pasi és a világ leghosszabb combjai a vörös szőnyegen. Mutatjuk a hét legjobban és legrosszabbul öltözött celebjeit. TrendNorthfotoA hónap kedvence: a vibráló füstös szemhttp://www.life.hu/trend/20161110-vibralo-fustos-szem-larion-oscartol.htmlEz az a smink, ami mindenkinek jól áll, nem véletlenül alkalmazzák a kifutókon is szezonról szezonra. Folyamatosan változik, és mindig tud valami új izgalommal szolgálni. A titok ezúttal a több színnel való elkészítésben rejlik. Trend--A legnagyobb hírességek haját vágja, mégsem erre a legbüszkébb a magyar sztárfodrászhttp://www.life.hu/trend/20161108-budai-alexnew-yorkban-elo-magyar-mesterfodrasszal-beszelgettunk.html„Ha röviden mesélem, akkor tündérmese, ha hosszan, akkor egy történet a valódi életről” – mondja saját életútjáról Budai Alex mesterfodrász, aki New Yorkban a legnagyobb hírességek haját vágja. Őt mégsem ez mozgatja, hanem az az energia, amit azoktól a rászorulóktól kap, akiken segít. Korábban hajléktalanok haját vágta Budapesten, és ezúttal is egy jótékonysági rendezvényre utazott haza: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Átmeneti Családok Otthonában csinálta meg a rászorulók haját fodrászkollégáival. Alex igazi inspiráló ember, egy álmodozó, és nagyon pozitív személyiség, aki önmaga maradt a sztárvilágban is. TrendFotó: Hirling Bálint - OrigoÍgy sminkelj, ha Skorpió a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20161024-igy-sminkelj-ha-skorpio-a-csillagjegyed.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Skorpió havában születtél. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.