A bejárati ajtónk színét gyakran együtt kapjuk a házunkkal, lakásunkkal. Ám egyre többen döntenek úgy, hogy lecserélik a meglévőt egy új, modernebb, speciálisabb zárral rendelkezőre. Ha kaptuk, ha választottuk, a bejárati ajtónk színe így is jelentéssel bír. Keresd ki a listánkból a tiédet!

A londoni ingatlanügynökség, a Marsh & Parsons és többek között az év színét is jegyző Pantone, közösen végeztek egy kutatást, mely a bejárati ajtó színe és a tulajdonos személyisége közti összefüggéseket vizsgálta.

A tanulmány szerint a legtöbben a fekete, fehér, szürke és sötétkék ajtókat választják. Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke így foglalta össze a színek és a tulajdonosok személyisége közti összefüggéseket:

A fekete ajtó elegáns, erőteljes, és vezetői ambíciókkal rendelkező tulajdonost sejtet. Akinek a bejárati ajtaja fehér, impozáns és elegáns a jelleme, valamint az örök divat híve. Legtöbbször azok választják, akiket vonz a minimalista stílus. A szürke időtlen és klasszikus, ezért a hagyománytisztelő és a visszafogottabb, nyugodtabb emberek választják. A sötétkék ajtókkal rendelkezők megbízható és lojális emberek.

A szürke bejárati ajtó időtlen és klasszikusForrás: Shutterstock

Nézzük meg a többi színt is:

Zöld: nyugodt és csendes

Piros: dinamikus és vonzó

Lila: drámai

Sárga: meleg, barátságos és optimista

Rózsaszín, levendula: fiatalos és lelkes, szórakoztató

Természetes fa: hagyományos, békés és megnyugtató

A bejárati ajtód színe a személyiségedről árulkodikForrás: Shutterstock