A háromgyerekes család feladta korábbi életét, és egy lakóautóval járja Amerikát

lakókocsi Egyesült Államok család Amerika lakóautó gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes család egy szép nagy házban él, aminek zölden virító gyepén a gyerekek délutánonként, amikor hazaértek az iskolából együtt játszhatnak. Lehet, hogy sokunk fejében ez a kép él, de a Herlocker családéban egész biztosan nem. Ők mégis úgy érzik, tökéletes az életük. 

Egy régi lakókocsiból álomotthon

Nincs mese, a kis lakóegységeké a jövő. Most egy blogger hölgy és férje által felturbózott, 1973-as lakóautót mutatunk, amelyet akarunk, azonnal! Vigyázat, szerelem lesz első látásra. Nézd meg!

Mary és Alex Herlocker egy 8 méteres lakókocsiban élnek, de nem egyedül. Három gyermekükkel - Georgi (8), Margo (4) és Jasper (2) -, valamint két kutyájukkal együtt járják az Egyesült Államokat egy legendás, Airstream lakóautóval. Ez a mobilház a hamisítatlan amerikai szabad életérzést képviseli: még a híres színész, Matthew McConaughey is egy ilyenben élt két évig.

Nemet mondtak a hagyományos életre

Az anya, Mary elmondta, hogy egyik nap ráébredt, az élet elrohan mellettük anélkül, hogy azt valóban közösen megélnék. Ezért úgy döntött férjével, hogy vesznek egy lakókocsit, és amennyit csak lehet, együtt lesz a család, az anyagi világ minimális kötöttsége mellett.

Mary és Alex Herlocker gyermekeikkel Forrás: NORTHFOTO/Mary Herlocker

A családfő az egyetlen kenyérkereső, hetente 4 napot dolgozik, 12 órás műszakokban mint ápoló.

Bár közel 7,5 millió forintot keres évente, azonban Amerikában ez nem számít olyan mértékű fizetésnek, melyből egy öttagú család gondtalanul megélhetne. Így Herlockerék a lehető legmódszeresebben takarékoskodnak: napelemek segítségével jutnak elektromos áramhoz, a vizet saját maguknak tisztítják és szűrik, valamint komposztáló vécével szerelték fel a lakókocsit. Ezek mellett odafigyelnek arra is, hogy mit és mennyit vásárolnak.

Sosem vesznek drága és felesleges ruhát, játékot, élelmiszert.

Egyrészt a tárolók behatároltsága miatt nincs lehetőségük végtelen mennyiségben felhalmozni dolgokat, másrészt úgy tartják, hogy fontosabb élményekkel gazdagodni, mint tárgyak birtoklásával.

Mivel Alex munkáját különböző kórházakban végzi, melyekkel időszakos szerződéseket köt, így a család párhavonta útra kel, hogy egy másik városban, államban rendezze be ideiglenes „táborhelyét". Az elmúlt kilenc hónapban többek közt megjárták a Colorado, Utah, Arizona, Nevada és Kalifornia útvonalat.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: NORTHFOTO/Mary Herlockerhttp://www.life.hu/csalad/galeria/20180629-a-haromgyerekes-csalad-lakoautoval-jarja-amerikat.htmlmiddleon1200800

Mary, aki maga is végzett nővér - "otthon" tanítja gyermekeit. Megpróbál életükbe minél több élményt belecsempészni, mivel úgy tartja, a tapasztalás útján megszerzett tudás sokkal többet ér a könyvek száraz szövegeinek magolásánál.

A család most azt tervezi, hogy folytatja útját a part mentén Oregonba, Washingtonba, és remélhetőleg Kanadába, majd Alaszkába.

Álomotthonok - Skandináv belsőépítészet kis csavarral, Oroszországbanhttp://www.life.hu/otthon/20180620-alomotthonok-skandinav-belsoepiteszet-oroszorszagban.htmlSzentpétervár belvárosában megbújik egy lakás, mely se saját kerttel ugyan nem bír, mégis maga a letisztult édenkert. Nézd meg, hogy miként érte el ezt a tervező, és fogd valamelyik ötletet, majd valósítsd meg saját otthonodban. OtthonOrigoÁlomotthonok – Pár hónap alatt épült fel ez az egyedülálló mobilház, a Trailerhttp://www.life.hu/otthon/20180408-alomotthonok-par-honap-alatt-epult-fel-ez-a-mobilhaz-a-trailer.htmlTavaly év végére, mindössze három hónap alatt készült el egy aprócska mobilház, mely 7 millió forintnak megfelelő fontba került. Építéséhez elsősorban építési hulladékot és az erdőben található faanyagot használtak – ez kidőlt, erdőgazdálkodás során kivágott fákat jelent. Nem az anyaghasználata volt az egyetlen különlegessége. OtthonOrigoÁlomotthonok- Egy apró, mégis tágas minimalista lakás, üvegfalú fürdővelhttp://www.life.hu/otthon/20180326-alomotthonok-egy-apro-megis-tagas-minimalista-lakas-uvegfalu-furdoszobaval.htmlEgy apró lakásból is lehet fantasztikus otthont kialakítani. Korábban már több 50 négyzetméter alatti alapterületű otthont is bemutattunk, de hoztunk példát a tágas 19 négyzetméterre is. Most egy nagyobb garzonnak megfelelő lakás kerül terítékre, mely okos megoldásai és modernizmusa miatt keltette fel érdeklődésünket. Otthon--Álomotthonok – Faház, mely a meglepő és játékos modernizmus példájahttp://www.life.hu/otthon/20171029-alomotthonok-fahaz-mely-a-meglepo-es-jatekos-modernizmus-peldaja-oroszorszag.htmlTitkon mind vágyunk egy kis faházra, mely elrejt minket a világ mindent látó szeme elől. Ablakából kinézve látjuk a hófödte tájat, bent ropog a kandallóban égő fa, a konyhából sült és édes sütemény illata csordogál, mi pedig csak ülünk a hatalmas kanapén, és élvezzük az életet. Otthon--Bizarr otthonok 3. - Kukában él, és hajléktalanoknak készít szemétből otthonthttp://www.life.hu/otthon/20180502-bizarr-otthonok-kukaban-el-es-hajlektalanoknak-keszit-szemetbol-otthont.htmlA hajléktalanok gyakran laknak kukák, konténerek szomszédságában – főleg az Egyesült Államokban -, de olyanról ritkábban hallani, hogy konkrétan a szemetesben leljenek új otthonra. A „Homeless Homes Projekt" kitalálója, Gregory Kloehn nem az a fajta, aki bort iszik és vizet prédikál. Bizony, nyáron maga is egy kuka-házban él. Otthon--Álomotthonok - Gyerekbarát ipari designhttp://www.life.hu/otthon/20180401-alomotthonok-gyerekbarat-ipari-design-lakberendezes.htmlHa el kellene képzelnünk egy gyerekbarát lakásstílust, az utolsók közt jutna eszünkbe az ipari design. Erre ugyanis könnyen rásütik a rideg jelzőt, ami a fém jelentős szerepének és a szürke árnyalatainak is köszönhető. Mi azonban találtunk egy fantasztikus otthont, ami remekül hozza az ipari stílust, de mellette igazi gyermek kuckó is egyben. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.