A tökéletes család egy szép nagy házban él, aminek zölden virító gyepén a gyerekek délutánonként, amikor hazaértek az iskolából együtt játszhatnak. Lehet, hogy sokunk fejében ez a kép él, de a Herlocker családéban egész biztosan nem. Ők mégis úgy érzik, tökéletes az életük. 

Forrás: Mandi Gubler
Egy régi lakókocsiból álomotthon
Nincs mese, a kis lakóegységeké a jövő. Most egy blogger hölgy és férje által felturbózott, 1973-as lakóautót mutatunk, amelyet akarunk, azonnal! Vigyázat, szerelem lesz első látásra. Nézd meg!

Mary és Alex Herlocker egy 8 méteres lakókocsiban élnek, de nem egyedül. Három gyermekükkel - Georgi (8), Margo (4) és Jasper (2) -, valamint két kutyájukkal együtt járják az Egyesült Államokat egy legendás, Airstream lakóautóval. Ez a mobilház a hamisítatlan amerikai szabad életérzést képviseli: még a híres színész, Matthew McConaughey is egy ilyenben élt két évig.

Nemet mondtak a hagyományos életre

Az anya, Mary elmondta, hogy egyik nap ráébredt, az élet elrohan mellettük anélkül, hogy azt valóban közösen megélnék. Ezért úgy döntött férjével, hogy vesznek egy lakókocsit, és amennyit csak lehet, együtt lesz a család, az anyagi világ minimális kötöttsége mellett.

Mary és Alex Herlocker gyermekeikkelForrás: NORTHFOTO/Mary Herlocker

A családfő az egyetlen kenyérkereső, hetente 4 napot dolgozik, 12 órás műszakokban mint ápoló. Bár közel 7,5 millió forintot keres évente, azonban Amerikában ez nem számít olyan mértékű fizetésnek, melyből egy öttagú család gondtalanul megélhetne. Így Herlockerék a lehető legmódszeresebben takarékoskodnak: napelemek segítségével jutnak elektromos áramhoz, a vizet saját maguknak tisztítják és szűrik, valamint komposztáló vécével szerelték fel a lakókocsit. Ezek mellett odafigyelnek arra is, hogy mit és mennyit vásárolnak. Sosem vesznek drága és felesleges ruhát, játékot, élelmiszert. Egyrészt a tárolók behatároltsága miatt nincs lehetőségük végtelen mennyiségben felhalmozni dolgokat, másrészt úgy tartják, hogy fontosabb élményekkel gazdagodni, mint tárgyak birtoklásával.

Mivel Alex munkáját különböző kórházakban végzi, melyekkel időszakos szerződéseket köt, így a család párhavonta útra kel, hogy egy másik városban, államban rendezze be ideiglenes „táborhelyét". Az elmúlt kilenc hónapban többek közt megjárták a Colorado, Utah, Arizona, Nevada és Kalifornia útvonalat.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: NORTHFOTO/Mary Herlocker

Mary, aki maga is végzett nővér - "otthon" tanítja gyermekeit. Megpróbál életükbe minél több élményt belecsempészni, mivel úgy tartja, a tapasztalás útján megszerzett tudás sokkal többet ér a könyvek száraz szövegeinek magolásánál.

A család most azt tervezi, hogy folytatja útját a part mentén Oregonba, Washingtonba, és remélhetőleg Kanadába, majd Alaszkába.

Ne aggódj, mit mondanak mások, mindenkinek mást jelent a boldogság. Csak kövesd a szívedet, és élj a saját tempódban. Találd meg a módját! - Mary Herlocker