A táborok a szünidőben központi szerepet töltenek be a családok életében, hiszen a legtöbb gyermek, bár már iskolába jár, még nem hagyható otthon felügyelet nélkül. Még most sem késtél el, ha szeretnéd gyermekedet egy tartalmas és élménydús, valamint érdeklődési körének megfelelő és hobbiját támogató táborba küldeni.

Lássuk be, a nyári táborok javarésze nem más, mint egyfajta gyermekmegőrző - segítenek, ha nincs több szülői szabadság, vagy épp távol élnek a nagyszülők. Szerintünk azonban a gyermek felvigyázásán túl, a táborok remek lehetőséget teremtenek készségek, képességek fejlesztésére, valamint komolyabb ismeretterjesztésre.

4 remek napközi jellegű, budapesti tábort gyűjtöttünk össze, melyek az idő hasznos eltöltése mellett, még új ismeretekkel is gazdagítják a gyermekeket.

1. Medu Camp Influencer tábor

A YouTube, az Instagram, a Facebook és egyéb közösségi média felületek a mai fiatalok életében központi szerepet töltenek be. Sokan vannak, akiknél ez már túlnyúlik a hétköznapi felhasználáson: oldalakat, csatornákat indítanak. Szülőként azonban valós aggodalmaid lehetnek, nem csupán a siker-kudarc mérleg, de a feltöltött tartalmak minősége és milyensége miatt is. Idén azonban lehetőséged nyílik gyermekednek egy igazán szuper élményt és egyben tanulási, fejlődési lehetőséget is biztosítani, ezzel a hiánypótló, szakemberek által vezetett táborral.

A program során minden tematikus területtel összefüggésben kiemelt hangsúlyt kap a digitális médiatartalmak kritikus fogyasztásával kapcsolatos ismeretek és készségek erősítése. A program hosszú távú célja, hogy elősegítsük a 8-16 éves gyerekek biztonságos médiahasználatát, magabiztos médiabeli tájékozódását, digitális önkifejezését, illetve azt, hogy a tudatos tartalomfogyasztás mellett, a rendelkezésükre álló médiaeszközök használatán keresztül, az aktív tartalom-előállításra is ösztönözzük a fiatalokat.  

Érdekel? IDE kattintva többet is megtudhatsz az Influencer táborról, melynek a Millipop Játszóház ad otthont, és augusztus 31-ig várja a gyerekeket.

Szuper élmény és egyben tanulási, fejlődési lehetőség szakemberek által vezetett táborban (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

2. ZOO tábor

A Fővárosi Állat- és Növénykertben szakképzett pedagógusok vezetésével folyik a környezeti oktatás. Játékos és közvetlen tapasztalatszerzés révén tudnak meg nem csupán az állatokról, de az állatkert működéséről is számos érdekes dolgot.

A tábor napjai alatt a gyerekek részt vehetnek az állatok gondozásában, etetésében, az állatpark tisztaságának, szépségének megőrzésében. Megismerik a park belső életét, a vetélkedőkön, játékokon keresztül közelebb kerülnek az állatokhoz, növényekhez, megértik, hogy láthatatlan kötelék fűz össze bennünket, hogy egyetlen közös biológiai rendszer részei vagyunk, amelynek egyensúlya létfontosságú mindannyiunk számára.  

Érdekel? Az ITT található oldalon többet is megtudhatsz erről a táborról, mely egészen augusztus 31-ig várja a 6-12 éves gyermekeket.

A gyerekek a vetélkedőkön, játékokon keresztül közelebb kerülnek az állatokhoz, növényekhezForrás: zootabor.hu

3. Színjátszó nyári tábor

A színjátszás nem csupán olyan gyermekek számára lehet érdekes, akik a színészet felé szeretnének később orientálódni. Egy ilyen tábor remek lehetőséget teremt a szereplési vágy kiélésére és kezelésére, az érzelmek kimutatására és a kreativitás fejlesztésére.

Célunk, hogy a gyerekek játékosan, élvezetes nyári mulatságként ismerkedjenek meg a színjátszás alapjaival. Számos játékos gyakorlattal, a kis létszámnak köszönhetően személyre szóló figyelemmel vezetjük be őket a színház rejtelmeibe. A gyakorlatok, a pozitív közösség formáló ereje és a szakember segítségével közelebb kerülhetnek képességeikhez, jobban megismerik saját személyiségüket, a csendesebbek felbátorodnak, a hangosabbak megszelídülnek, mozgás-, beszéd- és íráskultúrájuk, kooperációs készségük fejlődik.  

Érdekel? Tudj meg többet a táborról IDE kattintva, ahová még nem késő jelentkezni, hiszen augusztus végéig várják a 8-13 éves gyerekeket.

Egy ilyen tábor remek lehetőséget teremt a szereplési vágy kiélésére (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

4. Funside Robotika napközis nyári tábor  

Előképzettség nélkül is részt lehet venni ezen az igen érdekes tematikájú táboron. A robotika „oktatás" gyakorlati szemléletű, így a gyerekek minden nap végére egy kézzelfogható teljesítménnyel lesznek gazdagabbak, miközben átélik az alkotás és a csapatmunka élményét.

A LEGO Education kifejezetten természettudományi oktatásra kidolgozott WeDo 2.0 robotprogramozási szettjeivel dolgozhatnak táborozóink a turnus során. Táborunk kiváló barátok, testvérek és új embereket megismerni vágyók számára is, hiszen minden feladatot párokban végzünk el: minden páros két megegyező szettet kap kézhez, amelyekben a LEGO elemek mellett olyan speciális alkatrészek is szerepelnek, mint egy miniszámítógép, motor és különböző bemeneti jelek mérésére alkalmas szenzorok. A projektek során – és megadott instrukciók alapján – a gyerekek maguk építenek össze robotokat, majd egy tablet segítségével be is programozzák őket, mindeközben a valódi életből vett problémákra találnak megoldást.  

Érdekel? Nézd meg ITT, hogy melyik hétre van még lehetőség jelentkezni, hisz a tábor turnusai augusztus 31-ig várják a 7-12 éveseket.

A projektek során – és megadott instrukciók alapján – a gyerekek maguk építenek össze robotokatForrás: funside.hu