Tudósok állítják: a tányér színe is segíthet a fogyásban

tányér fogyás piros fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindegy, hogy milyen színű tányérból eszik az, aki fogyni szeretne - állítják az Oxfordi Egyetem tudósai. Az egyik szín pedig erőteljesebb hatással bír, mint a többi.

Aki piros tányérról eszik, arról olvadnak a kilók. Nem hiszed? Pedig igaz! Az Oxfordi Egyetem tudósainak kutatásai szolgálnak bizonyítékul.

Azt már korábban is tudtuk, hogy az ételek színe is befolyásolja azt, hogy hogyan, illetve miből mennyit eszünk meg. Ugyanez igaz a tányérok színére is. Ha pirosból eszünk, akkor sokkal előbb tudunk megálljt parancsolni magunknak, biztos, hogy lesz maradék, nem lapátolunk be mindent. Ideje tehát a tányérkészletünket pirosra cserélni, ha kevesebbet akarunk enni.

A piros tányér segíthet a fogyásban Forrás: Photononstop/Photononstop/Brisbois / Wikholm
A padlizsán kívül-belül megszépíthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180711-a-padlizsan-jotekony-hatasa-a-szervezetre.htmlAkár tojásgyümölcsről, törökparadicsomról vagy a szerelem almájáról beszélünk, olyankor a padlizsánt emlegetjük. Nemcsak isteni ételeket készíthetünk belőle, de csodaszerként hat a szervezetünkre, és szépítő hatása is elismert. Ez Zsír!OrigoA KSH friss adatai szerint a lakosság több mint felének súlytöbblete vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180726-a-ksh-friss-adatai-szerint-a-lakossag-tobb-mint-felenek-sulytobblete-van-elhizas.htmlA KSH adatai szerint a lakosság több mint felének súlytöbblete van. Ez Zsír!--Egy új tanulmány szerint a túlzott zsírfogyasztás okoz elhízásthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180726-egy-uj-tanulmany-szerint-a-tulzott-zsirfogyasztas-okoz-elhizast.htmlAz, hogy az étrendünk melyik része a leginkább felelős a hízásért, folyamatosan változik. Az utóbbi években a szénhidrát lett vörös posztó, egy új kutatás azonban meghazudtolja ezt az elméletet: újra a zsírt okolják. Ez Zsír!OrigoBikiniben mutatta meg bomba testét Béres Alexandra: fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180725-bikiniben-mutatta-meg-bomba-testet-beres-alexandra.htmlA családi nyaralásáról posztolt közösségi oldalára Béres Alexandra egy bikinis fotót. Ez Zsír!--Nyaralás után állt rá a mérlegre Debreczeni Zitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180725-nyaralas-utan-allt-ra-a-merlegre-debreczeni-zita-testsuly.htmlHorvátországi nyaralásából hazaérve ráállt a mérlegre Debreczeni Zita és nem akarta elhinni, amit mutatott a kijelző. Ez Zsír!--Jennifer Lopez bikiniben ünnepelte 49. születésnapjáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180725-jennifer-lopez-bikiniben-unnepelte-49-szuletesnapjat.htmlHihetetlen, de Jennifer Lopez már betöltötte a 49. életévét, ám legalább huszat letagadhatna: elképesztően néz ki. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.