A 26 éves Alejandro Porro pizza- és videojáték-függő volt, bár nem gondolta, hogy ennyire rossz a helyzet, amíg rá nem állt egy mázsás mérlegre, ami 218 kilót mutatott. Ismerd meg Alejandro életmódváltásának történetét!

Alejandro két dolgot szeretett igazán, a pizzát, amit késő este is szívesen fogyasztott, és a videojátékokat, amik előtt hosszú órákat ült. "Egy átlagos fickónak gondoltam magam, nem gondoltam, hogy különösebb probléma van az életmódommal. Így arra sem számítottam, hogy milyen következményei lesznek. Fogalmam se volt róla, hogy ennyire rosszul élem a hétköznapjaimat. Egyszerűen csak szerettem leülni az Xbox elé egy óriás pizzával és egy 24-es Mountain Dew-val."

Alejandro Porro két dolgot szeretett igazán, a pizzát és a videojátékokatForrás: Alejandro Porro

Alejandro akkor szembesült életvitele negatív hatásaival, amikor egy szállítmányozás során alkalma volt megméreckedni egy mázsáló mérlegen. Ekkor tudatosodott benne, hogy 218 kilóra hízott. "Annyira sokkoló volt ez a szám, szembesített vele, hogy valamit nagyon rosszul csinálok. Csak akkor döbbentem rá, hogy az elmúlt években konkrétan mérgeztem magam."

Az apró lépések is sokat számítottak Alejandro életmódváltásában. Már nemcsak pizzát evett, hanem grillezett húsokat és zöldségeket is. Az üdítőitalokkal bevitt felesleges kalóriákat teljesen elhagyta, ezután csak vizet ivott. Hamar jött az elhivatottság az edzés felé is, bár az elején azt is óriási lépésnek érezte, hogy beteszi a lábát egy edzőterembe, mivel szégyellte a súlyát. "Senki nem akar téged bámulni az edzőteremben – ez volt az első mentális dolog, amit le kellett küzdenem. De nem hagytam, hogy bármi is elterelje a figyelmemet. Kezdetben 3-4, majd már 6-7 alkalommal is elmentem az edzőterembe egy héten. Először nehéz volt kiismerni a sokféle gépet, de hamar éreztem a hatásukat."

Alejandro 120 kg-ot fogyott, és ma már egészségesen élForrás: Alejandro Porro

"Vettem otthonra egy digitális mérleget, ami 180 kilóig mér. Amikor először ráálltam, 179,9 kilót mutatott, ami szuper érzés volt, hiszen már benne voltam a mérlegelhető keretben. Ez már közel 40 kiló fogyás volt, hihetetlen motivációt adott." Alejandro ma már 97 kiló, 120 kilót adott le, és jobban érzi magát, mint valaha: egészséges, sportos, és megnőtt az önbizalma. A bőreltávolító műtéten ugyan még nem esett át, de a kockák a hasán már így is látszódnak.