21 napig nem ivott alkoholt, nem vitt be glutént és cukrot a szervezetébe Amy Baglan, a MeetMindful nevű oldal alapítója. Egy cikkben pedig arról is beszámolt, hogy milyen változásokat érzékelt a testén ez idő alatt. 

Az egészséges életmód híve Amy Baglan, a MeetMindful nevű oldal alapítója. Éppen ezért úgy döntött, hogy tesz egy próbát. 21 napig nem vitt be alkoholt, glutént és cukrot a szervezetébe. De nem fogyasztott kávét és húst sem. Úgy érzi, hogy ami a testével történt, az elképesztő. Egy cikkben össze is szedte, hogy milyen változásokat észlelt. 

Amy tehát belefogott a nem mindennapi kísérletbe, és azt tapasztalta, hogy idővel különbséget tudott tenni az érzelmi és a valódi éhség között. Már nem akart enni csak azért, mert megkívánt valamit, csak akkor, ha éhes volt. 

Számost élelmiszert kiiktatott az étkezéséből a bloggerForrás: Shutterstock

Úgy véli, sokan azért nem akarnak lemondani az alkoholról, mert úgy gondolják, akkor megszűnne a szociális életük. Ő azonban kitartó volt. Annak ellenére, hogy majdnem egy hónapig nem ivott alkoholt, ugyanúgy elkísérte a barátait sátorozni, koncertekre és fesztiválozni. Jól érezte magát egy korty alkohol nélkül is. 

Úgy érzi, a különböző ételek megvonásával sokkal több lett az energiája. Míg eddig mindennap 7–8 óra alvásra volt szüksége, a diéta alatt és után már elég volt napi 6 óra is ahhoz, hogy teljesen kipihent legyen.