Habár 2018-ban már ott volt a Victoria's Secret nagyszabású divatshow-jának castingján, végül nem szerződtették le. Néhány hónappal később azonban Valentina Sampaio hivatalosan is a fehérneműmárka első transznemű modellje lett. 

A világhírű fehérneműmárka sok változás előtt áll. A hírek szerint idén a nagyszabású show is elmarad, pedig erről volt igazán híres a Victoria's Secret. Másrészt pedig sok negatív kritikát kapott mostanában a cég, a legnagyobb botrány talán akkor alakult ki, amikor a marketingvezető, Ed Razekkel azt nyilatkozta, hogy a márkának nem célcsoportja az egész világ, az angyalok között pedig nincs helye például transznemű modelleknek. 

Igyekezett minél hamarabb kompenzálni a márka, és modellüknek választották az egyébként gyönyörűszép transznemű modellt, Valentina Sampaiót. A brazil származású modell 2014-ben kezdte a karrierjét, elsők között alkalmazta többek között a L'Oréal, a Moschino és Philipp Plein. A Victoria's Secret modelljeként pedig valószínűleg a legismertebb transznemű modell lesz.