Az étrendünk jól tükröz minket, a kultúránkat és persze saját ízlésvilágunkat, de még a neveltetésünket is. Gregg Segal fotós körbeutazta a földet, hogy megörökítse, mit esznek egy héten a gyerekek a világ legkülönbözőbb pontjain.

A fotós három év alatt kilenc országban járt, az Egyesült Államokban, Indiában, Malajziában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Szenegálban, az Egyesült Arab Emírségekben és Brazíliában. Fotóit a "Mindennapi kenyerünk: ezt eszik a gyerekek a világ körül" című könyvben adta ki.

Gregg Segal három év alatt kilenc országban járt, ahol megörökítette a gyerekek étkezési szokásaitForrás: Instagram/greggsegal

"A gyerekekre összpontosítottam, mert az étkezési szokások fiatalon kezdődnek, és ha 9 vagy 10 éves korban nem tanítják meg ennek jelentőségét, sokkal nehezebb lesz idősebb korban változtatni" - meséli a fotós, aki egyébként részletes leírásokat is készített az egyes gyerekek életmódjáról, napirendjéről, családi szokásokról, így a könyv valójában több, mint egy étrendet bemutató fotósorozat,annál sokkal összetettebb képet ad a gyerekek étkezési szokásairól, illetve az étrend, és a kultúrális szokások, illetve a neveltetés kapcsolatáról.  

 

Kattints a képre, és nézz meg egy válogatást a képekből! 

Forrás: Gregg Segal