Szolnoki Péter gyökeresen változtatott az életén ahhoz, hogy egészséges legyen. 

Szolnoki Péter ma már sokkal jobban odafigyel magára, és ez látszik is rajta. Sok mindenen változtatott azért, hogy ez így legyen. Nyolc évvel ezelőtti betegsége is ráébresztette arra, nem folytathatja tovább ugyanúgy. Akkor epevezeték-szűkülettől szenvedett, és csak két évvel ezelőtt került műthető állapotba.

Szolnoki Péter már egy éve nem iszikForrás: MTI/Zih Zsolt

"Akkor szerencsém volt, hogy kiváló orvosok kezeltek. Mindig is tudtam, hogy lelki okok miatt betegedtem meg. Sok gyógymódot kipróbáltam, rendszeresen sportolok, igyekszem minden helyzetben lelkileg is kiegyensúlyozott maradni. A harag és az elfojtás, ami a méregtelenítő szervekre is rossz hatással van. Ezek betegítettek meg. Ma már igyekszem sok mindent elengedni, már nem veszek mindent úgy a lelkemre. Pedig szívember vagyok, ha nem az lennék, nem is tudnék olyan számokat írni, mint amilyenek eddig megszülettek" - mondta a Ripostnak.

Az ember, amikor már közeledik az ötvenhez, kezdi érezni, hogy mi tesz neki jót és mi nem. Ezért több mint egy évvel ezelőtt úgy érzetem, hogy az alkohol már egyáltalán nem tesz jót nekem. Azóta egy kortyot sem ittam, és jól is esik. Sokkal jobban érzem magam. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ez már nem nekem való. Valljuk be, hogy zenészként, annak idején mi megittuk a kenyerünk javát. Rengeteg bulink volt, és amikor elmentünk egy fellépésre, mindig megkínáltak minket valamilyen itallal. Nyilván nem volt szívünk visszautasítani. Viccet félretéve, így teltek az évek, és rájöttem, hogy nem szeretném ezt tovább folytatni" - tette hozzá.