Jessica Simpson az alkohollal folytotta el rossz érzéseit, függősége olyan mértékű lett, hogy a gyermekeiről sem tudott gondoskodni. Ezért döntött úgy, változtatnia kell. 

Titokban évekig súlyos alkoholfüggő volt Jessica Simpson annyira, hogy már a gyermekeiről sem tudott gondoskodni. Ez ébresztette rá, hogy nem folytathatja tovább így az életét. A traumák elnyomása helyett fel kellett dolgoznia azokat, például azt, hogy gyermekkorában szexuálisan zaklatták.
Lassan megöltem volna magam az alkohollal és a gyógyszerekkel" – vallotta be Jessica. Hozzátette, alkoholista anya volt. „Iszonyodtam attól, hogy így látnak" – mondta.

Jessica SimpsonForrás: Jamie McCarthy / Getty Images North America / AFP

 Függőségéhez az is hozzájárult, hogy évekig mérgező kapcsolatban élt a zenész John Mayerrel. „Folyton azzal traktált, micsoda szexbomba vagyok, miközben állandóan ostoba libának éreztem magam mellette. Egyre gyakrabban az itallal tompítottam a rossz érzéseimet" – idéz az önéletrajzi könyvében írtakat a Best. Gyógyulásában hatalmas támasz volt a férje, Eric Johnson, aki maga is lemondott az alkoholról. Jessica heti kétszer kezdett terápiára járni, és már két éve, hogy egyáltalán nem iszik.