A hosszú körmök is veszélyt jelentenek: megtelepedhet alattuk a vírus

körömlakk koronavírus köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alapos kézmosás fontosságára minduntalan felhívják a figyelmet, de a körmök ápolása is nagyon fontos. Most a rövid a menő!

Ugyan az még nem ismert, hogy a koronavírus pontosan meddig marad életben a körmökön és a bőrön, amit tudunk, tegyünk meg azért, hogy megnehezítsük a dolgát. Nem véletlen, hogy az alapos és helyes kézmosásra minden adandó alkalommal felhívják az emberek figyelmét, ugyanakkor a körmökre is nagyon oda kell figyelni.

Felejtsük el egy időre a lakkozott, hosszú körmöket és a műkörmöt is! Forrás: Shutterstock

A napokban egy ausztrál nővér próbálta mindenki tudomására hozni, hogy a hosszú körmök alatt sokkal könnyebben maradnak meg, és terjednek el a bacilusok, ezért keresett fel az Insider egy orvost, aki megerősítette, jobb most a körmöket röviden tartani.

Dr. Neha Pathak hangsúlyozta, a vírus viselkedését még mindig tanulják, azzal viszont rosszat nem teszünk, ha óvatosak vagyunk, és inkább levágjuk a körmeinket.

Azt javasolja, hogy a körmünk ne nyúljon túl az ujjbegyünkön. A műkörmöket is felejtsük el erre az időre, mert hiába mosunk alaposan kezet, a résekben még megélhetnek a baktériumok és vírusok, ahogy a megrepedt körömlakkban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.