fertőtlenítés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány idején legtöbben fokozottan figyelnek a fertőtlenítésre, ami nagyon fontos. Ám sokszor nem veszélytelenek a vegyszerek, amikkel takarítunk.

A rendszeres takarítás elengedhetetlen ebben az időszakban, de ügyelni kell arra, hogy betartsuk az előírt szabályokat. Szigorúan gumikesztyűben és folyamatos szellőztetés mellett érdemes a fertőtlenítést végezni! Hiszen némely tisztítószer maró hatású, gyúlékony, vagy akár mérgező is lehet.

Forrás: --

A koronavírus elleni fertőtlenítésre szolgáló közkedvelt tisztítószerek egyik legismertebb és legelterjedtebb csoportja klórt tartalmaz. Azonban nem csak az ipari vegyszerekben fordul elő, hanem a háztartási tisztítószerekben is. Mely gőzének hosszas belélegzése már önmagában is veszélyes, de ha bármiféle savas szerekkel, például vízkőoldóval vagy citromsavval, ecettel kevered a klóros szert, a klórgáz szabadulhat fel, amely akár súlyos és halálos mérgezést is okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.