örökbefogadás sztárok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran gondoljuk azt, hogy a hírességek életéről mindent tudunk, hiszen a nyilvánosság előtt zajlik, de ez nincs mindig így. A sztárokról szóló szaftos pletykák mindenkihez eljutnak, és ezek olykor a sokkal fontosabb dolgokat szorítják háttérbe, mint például azt, hogy örökbe fogadták őket. Íme, azok a hírességek, akik nem a biológiai szüleikkel nőttek fel. 

Jamie Foxx

Jamie Foxx Forrás: Getty Images/WireImage/Leon Bennett

Jamie Foxx biológiai anyja 7 hónaposan hagyta el gyermekét, akit így a nagyszülei fogadtak be és neveltek fel. Érdekesség, hogy a színész nagyszülei sem vér szerintiek voltak, ugyanis Jamie anyját örökbe fogadták. A sztár később felvette a kapcsolatot a biológiai anyjával, sőt oda is költöztette magához őt, és a két húgát is.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe Forrás: AFP

Marilyn Monroe Norma Jeane Mortensen néven látta meg a napvilágot, és egyáltalán nem volt egyszerű gyermekkora. Biológiai anyja, Gladys Baker ugyanis mentálisan és anyagilag is instabil volt, biológiai apját pedig nem ismerte. Marilyn élete azután vált bonyolultá, miután Gladis zavarai miatt kórházba került: egyik nevelőotthonból a másikba költözött.

Steve Jobs

Steve Jobs Forrás: AFP

Steve Jobs biológiai anyja, Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke, édesapja, pedig Abdulfattah Jandali pedig egy igen gazdag szír család leszármazottja. Gyermeküket azért adták örökbe, mert a lány szülei nem nézték jó szemmel a szerelmüket. Setve Jobs-t Paul és Clara Jobs fogadta örökbe.

John Lennon

John Lennon Forrás: AFP

A híres zenész hároméves volt, amikor a szülei elváltak. Mivel az apja többször próbálkozott, hogy rendbehozza a házasságot, de egyszer sem járt sikerrel, eltűnt a család életéből. Johnt egy ideig anyja nevelte, de őt a saját gyerekénél jobban érdekelte egy új hódoló, így végül John Lennont a nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe.

Frances McDormand

Frances McDormand Forrás: AFP

A nagyszerű színésznőt két másik gyermekkel együtt fogadta örökbe egy lelkész a feleségével. Frances McDormand mindig hatalmas hálával és elismeréssel beszélt a szüleiről, akik felnevelték, ellentétben a biológiai szüleivel, akiket csak "fehér söprdéknek" nevezett. Később ő és férje is örökbe fogadtak egy kisfiút.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.