Szélhámos él vissza Kulka János nevével az interneten. A magát a színművésznek kiadó csaló közel két éve üzemeltet profilt a legnagyobb internetes közösségi portálon: Kulka nevében posztol, válaszolgat a kérdésekre, használja a képeit, sőt akár interjút is ad.

A magát Kulka Jánosnak kiadó csalót több ezren követik az oldalon, sőt kedveskedő hozzászólásokat írnak „neki".

"Barátok hívtak, miért nem válaszolok nekik a Facebookon, nem is értettem, miről van szó. Kiderült, van egy Kulka János-oldal, amely az én fotóimat használja, a nevemben beszél, és több ezren bejelölték, köztük ismerőseim is, mert azt hitték, én vagyok. Bánt, hogy valaki ezzel szórakozik. Neki talán szórakozás, nekem meg a nevem, az arcom"– mesélte a Blikk megkeresésére az igazi Kulka János, aki továbbra sem szeretne jelen egyetlen közösségi oldalon sem.

Gálos Orsolya, a színművész asszisztense mindnkit arra kér, hogy ne jelöljék be, inkább jelentsék a hamis profilt, hátha végre eltávolítják. Bár Kulka asszisztense többször tett kísérletet a profil megszüntetésére, eddig sajnos nem járt sikerrel.

"Mivel az illető nem lépi át a büntetőjog határát, nincs más eszközünk, csak az, ha minél többen tudják, hogy Jánosnak nincs köze az oldalhoz, ezért nem is követik. A személyiséghez fűződő jogok megsértése ugyanis önmagában nem bűncselekmény"– mondta az üggyel kapcsolatban egy szakember. 

Mivel nem tudják, ki üzelemelteti a kamu oldalt, sajnos nem lehet polgári pert indítani és kártérítést követelni, így az egyetlen megoldás, ha jelentik az oldalt, és remélhetőleg megszűnik a profil.

Forrás: Pintér Leo