Erzsébet királynő többé nem térhet vissza a koronavírus miatt?

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson -
Anglia koronavírus Erzsébet királyné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királynő március közepén elhagyta Londont és a Windsor-kastélyba vonult karanténba férjével. Ám elképzelhető, hogy Erzsébet nem is fog visszatérni munkájához, hiszen az óriási kockázat lenne.

Természetesen Angliában is elmaradtak a hivatalos események, de még a királynő születésnapja is a koronavírus miatt. Andrew Morton, royal életrajzíró szerint viszont Erzsébet a karantén után sem tér majd vissza munkájához, ugyanis ez rengeteg személyes találkozóval jár, ami a 94 éves asszony esetében hatalmas rizikót jelentene az egészségére nézve – írta meg a Sun.
Az életrajzíró azt nyilatkozta, szomorú, de egyelőre nem látja, hogy a királynő hogyan tudná folytatni eddigi munkáját.

„A Covid-19 még biztosan nem tűnik el teljesen, hónapokig itt lesz, de talán évekig is. Nagyon kockázatos lenne, ha a királynő állandóan emberekkel találkozna. Mindig is szeretett kint lenni, és megismerni másokat, de nem fogja kockáztatni az életét."

II. Erzsébet királynő Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson

Andrew hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a királynő lemond a trónról, hanem, hogy átalakulna az eddigi munkája. Elképzelhető, hogy már csak videón keresztül lesz látható. „A Zoom monarchiában ő lesz a képernyő királynője." – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.