Geszti Péter szeretné, ha jobban vigyáznánk a világra

Forrás: Polyak Attila/Origo -
környezetvédelem Geszti Péter klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elgondolkodtató posztott tett közzé nemrég Geszti Péter. Szó van benne koronavírusról, Földről, klímaváltozásról.

Geszti Péter arról is híres, hogy ami a szívén, az a száján - legyen szó magánéletről vagy karrierről. Nemrég például arról beszélt, mi volt a baj a Gryllus Dorkával való házasságával. Hiszen hiába szerették egymást, a kapcsolat nem működött.

Most pedig egy másik téma kapcsán mondta el Péter, hogy szerinte mi a baj. Közösségi oldalára közzétett posztjában a koronavírus, a Föld állapota, a rohanó, pazarló élet és a kílmaváltozás áll:

"Kedves Emberek!

Volt két hónapunk arra, hogy gondolkodjunk, míg a mókuskerék állt. Az volt a "normális", hogy tekertük. Eszetlenül. Szüntelenül. Kegyetlenül. Én nem szeretném úgy folytatni. Ha az volt a "normális", én nem pörgetném tovább. Nem úgy, és nem annyira. Ezért csatlakoztam ahhoz kezdeményezéshez, amiről alább olvashattok. A járvány csak egy szimptóma. Miképpen a fogyatkozó jégtábla is az a jegesmedve család alatt. Ma a jegesmedvék fulladnak bele a "normálisba", holnap mi, emberek. Kedvesek és kedvetlenek.

Ideje változtatni a szokásainkon, és nyomni egy féket, hogy az legyen a normális. Hogy a felelős legyen az új normális. A tudatos legyen az új menő. A zöld az új energia. A NOÉ című dalom is annak szellemében született, hogy egyre gyakrabban éreztem és érzem most is nyomasztónak a klímaváltozás jelenvalóságát, és aggasztónak tartom a jövőt. Nehéz erről úgy írni, hogy ne másszunk bele nyakig a pátoszba. Úgyhogy csak ennyi: nagy szavak helyett kis tettek kellenek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.