Vastag Csaba úgy döntött, milliókat ajánl fel a zeneipari dolgozóknak

Vastag Csaba jótékonykodás alapítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes saját alapítványán keresztül szeretné támogatni azokat a zeneiparban dolgozókat, akiknek a járvány miatt megszűnt a bevételük. Vastag Csaba úgy döntött, milliókat ajánl fel.

Az Őrizd az Álmod Alapítványt öt éve hozta létre Vastag Csaba, hogy támogassa a rászorul gyerekeket. Most viszont úgy döntött, azokat is megsegíti, akik a koronavírus miatt elveszítették munkájukat. Milliókat oszt szét a zenészeknek és háttérmunkásoknak.

Vastag Csaba a zenészeket és a háttérmunkásokat segíteni. Forrás: TV2

„Öt éve született meg az Őrizd az Álmod Alapítvány, annak érdekében, hogy rászoruló gyerekeknek tudjunk segíteni. Többeknek valóra tudtuk váltani az álmát, eleinte például hangszerekkel. A koronavírus-járvány viszont furcsa helyzetet szült a zeneiparban. Elmaradtak a koncertek, ezáltal munka nélkül maradtak azok a zenészek, akiknek ez volt az egyetlen bevételi forrásuk. Ráadásul ezek az előadók nagy tömeget képviselnek, hiszen a háttérben is rengetegen dolgoznak és családokat tartanak el. Ezért a kuratóriummal úgy döntöttünk, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha szétosztjuk azt a pár millió forintot, amit összegyűjtöttünk" – mondta a Ripostnak az énekes.

Július 20-ig várják a gyereket nevelő, a könnyűzene bármely területén dolgozók jelentkezését. Vastag Csaba elmondta, az adatokat nem hozzák nyilvánosságra, a kérelmeket az Alapítvány kurátorai bírálják majd el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.