Ötmillió forint adomány gyűlt össze a Rádió 1 lemezlovasainak jóvoltából. Azokat a zeneiparban dolgozó háttérmunkásokat szeretnék megsegíteni, akik most a járvány miatt elestek a bevételüktől.

A hallgatók és több cég is beszállt a gyűjtésbe, így Andro és Lotfi Begi kezdeményezésének hála kereken ötmillió forintot tudnak a munka nélkül maradt zeneipari dolgozóknak adományozni. A rászorulók pályázat útján juthatnak hozzá a pénzhez.

Az összeg egy maratoni jótékonysági koncert keretén belül gyűlt össze. A Gödöllői Királyi Kastély kertjében tizenkét órán át tizenkét DJ játszott, többek között Bárány Attila, Bricklake, Jauri, a Loving Arms, Metzker Viktória, Newik illetve az ötletgazdák, Andro és Begi is pörgette a lemezeket.

Andro és Lotfi Begi a zeneipari munkásoknak gyűjtöttek pénztForrás: Instagram/Andro

A két DJ a közvetlen környezetében is tapasztalja, hogy sokan nagyon nehéz helyzetbe kerültek most, próbálnak más munkát keresni, de ez sokszor nem egyszerű.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy ekkora összeg gyűlt össze, hiszen ezzel több kollégánk életén is tudunk könnyíteni. Az összeget a Fábián Juli Emlékalapítvány kezeli, akik egyébként is hasonló tevékenységgel foglalkoznak, a beteg, szociálisan rászoruló vagy más okból keresőképtelen előadókat támogatják" - mesélte a Blikknek Begi.