Íme, minden idők legemlékezetesebb fellépései (1. rész)

zene koncert magazin fellépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cikkünkben szereplő fenomenális fellépések, különböző okokból olyan hihetetlen történelmi, művészeti és kulturális jelentőséggel bírtak, amelyek több tíz év elteltével is megmaradtak kollektív tudatunkban, és kétségtelenül sokáig élnek még emlékeinkben.

1. Jimi Hendrix előadja a Woodstockon az amerikai himnuszt

2. Michael Jackson először mutatja be a Moonwalkot

A különös táncmozdulat, amit senkinek nem kell bemutatni. Kimondjuk, hogy "moonwalk" és mindenki ügyetlenül próbál hátrafele csoszogni, ezzel Jackson utánozhatatlan mozgását imitálva.

Michael Jackson hihetetlen pályafutása során szinte alig akadt olyan hét, amikor ne került volna a címlapok hasábjaira. Eleinte számtalan zenei rekordja és díjai miatt szerepelt, később azonban botrányaitól volt hangos a sajtó. A rengeteg plasztikai műtét, pedofília vádak, sokak szemébe pedig beleégett az az ominózus pillanat is,amikor egy berlini szálloda ablakán keresztül kilógatva mutatta meg rajongóinak legkisebb fiát. Ettől függetlenül azonban ő világ valaha élt legsikeresebb előadója, nem véletlen a "popkirály" jelző. Így először jó barátja, a gyönyörű Elizabeth Taylor nevezte egy 1989-es díjátadón. Na, de térjünk vissza a moonwalkhoz! 1983. május 16, a dátum, amikor Michael elindult azon az úton, hogy zenei legendává váljon. A Motown lemezkiadó 25 éves jubileumi koncertjén láthatta a nagyközönség először a híres mozdulatot, miközben a Billie Jean-t adta elő. Jackson fehér flitteres zoknit, kesztyűt(szigorúan csak az egyik kezén) és inget viselt, ami szintén védjegyévé vállt. A közönség egyszerűen felzúdult, amikor meglátták a különleges illúziót.

3. Queen és a Live Aid


Freddie Mercury, elég csak a nevét elolvasni és libabőrös lesz az ember minden porcikája. Ha Michael Jackson a popkirálya, Freddiet minden túlzás nélkül a rockkirályának nevezhetjük. A Live Aid egy 1985. július 13-án megszervezett óriási szuperkoncert volt, melyet a szervezők az afrikai – etiópiai – éhezők megsegítésének ajánlott fel. A televíziós közvetítésnek köszönhetően több mint másfél milliárd ember látta élő egyenes adásban, így ez lett az emberiség egyik legnagyobb kollektív eseménye. A popkultúra egyik legendás pillanata, ahol olyan sztárok léptek fel, mint Phill Collins, U2, Madonna és Mick Jagger. Ám kétség nem fér hozzá, a Queen ellopta a showt. Mercury élete egyik legnagyobb alakítását nyújtotta. Több kritikus és zenész minden idők legjobb élő rock-előadásának titulálta a zenekar előadását. Freddie hatalmas lelkesedéssel üdvözölte a közönséget, majd higgadtan leült és leütötte a Bohemian Rhapsody nyitányát, amelynek hallatán a nézők egyszerűen elvesztették a fejüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.