Gondoljunk csak bele, hogy ha krumplit szeretnénk enni – amely C-vitamint, lizint folsavat és bizonyos B-vitaminokat tartalmaz, valamint kiváló rostforrás is – egyáltalán nem mindegy, hogy bő zsíradékban készítjük el, héjastól tesszük a sütőbe vagy főzzük. Míg az előző nem éppen a legegészségesebb fogásnak számít, addig ha az utóbbi eljárások valamelyikét választjuk, akkor a tápanyagok döntő többsége megmarad benne, így nem csak egy finom köretet/főételt kapunk, hanem egy olyan fogást, amely a szervezetünkre is jótékonyan hat.
Érdemes tehát odafigyelni, hogy az élelmiszereinket minél kímélőbb módon dolgozzuk fel, így a vitaminok és egyéb tápanyagok a lehető legnagyobb mennyiségben megmaradhatnak az ételeinkben.
Néhány tanács a vitaminveszteség elkerülésére
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.