A macskákról köztudott, hogy nem tartoznak az unalmas háziállatok közé.  Amellett, hogy nagyon öntörvényűek és sokszor fittyet hánynak a gazdájuk szavaira, igazi akrobaták, akik a gravitációt legyőzve elképesztő helyekre képesek felmászni és ott megpihenni. Mindezekről persze a szemfüles gazdák hihetetlenül vicces fotókat készítenek. 

Sok minden miatt szerethetjük a cicákat, azért különösen, hogy sosem unatkozhatunk mellettük, mindig meg tudnak lepni bennünket valamivel. Nem elég, hogy szembeszállnak mindennel, ami a saját akaratukkal szembemegy, de a legirreálisabb helyeken is képesek elaludni, és a  testfelépítésüknek köszönhetően a cirkuszi akrobatákat megszégyenítő mozdulatokkal bárhova képesek felmászni - írta meg boredpanda.com

Celia Haddon - aki  a cambridge-i Anglia Ruskin Egyetemen szokott előadást tartani a macskafélék viselkedéséről  - mesélt arról, hogy a macskafélék egyedülálló testfelépítésüknek köszönhetően olyan mászóerővel rendelkeznek, aminek köszönhetően a gravitáció sem jelent nekik akadályt. 

"A macskák hajlított karmaiknak köszönhetően bárhova fel tudnak mászni,de adott esetben azokat akár vissza is tudják húzni, ezáltal a simább felületeket is meg tudják hódítani. A karmok abban is segítenek nekik, hogy a különböző felületekbe meg tudjanak kapaszkodni, legyen az egy fatörzs vagy egy sima fal akár. " - meséli Celia.

A cicák vicces próbálkozásait, elképesztő mutatványait szerencsére egyre többen örökítik meg, amin a megdöbbenések mellett jókat mosolyoghatunk. 

A galéria megtekintéséhez kattints ide:

Forrás: Boredpanda