3 hely a Dunakanyarban, ahol elbújhatsz a város zaja elől

Kisoroszi Nagymaros Zebegény magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt mindenki kissé óvatosabb lett, ha utazásról van szó. Sokan döntöttek úgy, hogy kihagyják a külföldi nyaralást, és belföldön sem akarunk zárt, zsúfolt helyekre menni, így viszont adja magát a kérdés: hova menjünk, ha nyugira, természetre vágyunk?

Kisoroszi szigetcsúcs

Kisoroszi a Szentendrei-sziget egyik legkedveltebb települése, amit két oldalról is a Duna fog közre. A fővárosból gyorsan megközelíthető, hiszen mindössze 50km-re található, így akár egynapos kiránduláshoz is jó választás. Ha kellemes időtöltésre vágysz, távol a város zajától, akkor látogass el a szigetcsúcsra, amely a Szentendrei-sziget legészakibb pontja, és páratlan panorámát kínál a látogatóknak. Lehetőséged van kenut bérelni, sátrazni, vagy csak fürdőzni egyet a Dunában, amely ezen a területen rendkívül tiszta.

A szigetcsúcs természetvédelmi terület, és szerencsére ezt a kirándulók is tiszteletben tartják. Igazi nomád paradicsommá nőtte ki magát az évek során, ahova kutyával és gyerekekkel is érkezhetsz. A szigetcsúcson étkezési lehetőség is biztosított, valamint szállások is akadnak pár kilométeres körzetben, ha esetleg nem lenne kedved sátrat verni.

Lehetőséged van kenut bérelni, sátrazni, vagy csak fürdőzni egyet a Dunában, amely ezen a területen rendkívül tiszta Forrás: MTI/Mohai Balázs

Nagymaros

Szintén nagyjából 50 kilométert kell utaznunk, ha Nagymaros felé vesszük az irányt, amely Vácról nyugatra, a Duna bal partján helyezkedik el. Tökéletes választás, ha aktív kikapcsolódásra vágysz, hiszen Nagymaros pontosan szemben van Visegráddal, így a várat, valamint a Salamon-tornyot is láthatjuk a kulturált Duna-parti sétányon haladva.

Ez a település is kifejezetten családbarát: gyerekekkel és kutyával is kényelmesen látogatható. A parton számtalan cukrászda és étterem sorakozik, valamint ott van a Julianus-kilátó is, ahova mindenképpen érdemes elsétálni, ha Nagymaroson jársz.

Ha Nagymaroson jársz, mindenképpen érdemes elsétálnod a Julianus-kilátóhoz Forrás: Shutterstock

Zebegény

Budapestet alapul véve Zebegény az egyik legtávolabbi település a Dunakanyarban, de még ide is el lehet jutni nagyjából 1-1,5 óra alatt, hiszen a fentebb említett Nagymarostól nem messze található. Ugyanúgy, mint Nagymaros és Kisoroszi esetében, Zebegényben is magával ragadó táj fogad minket, illetve rengeteg étterem és kocsma – a teljesen hétköznapiaktól kezdve a luxus vendéglátásig.

Zebegény azok számára is jó úti cél lehet, akik a városnézésen túl kis mozgásra is vágynak: itt ugyanis számos túraútvonal közül választhatunk, melyek a Hegyes-tetőn található Julianus-kilátóhoz vezetnek, ráadásul Zebegényben kiváló bicikliutak is rendelkezésre állnak, így a bringázás szerelmesei is hódolhatnak kedvenc hobbijuknak.

Zebegény azok számára is jó úti cél lehet, akik a városnézésen túl kis mozgásra is vágynak Forrás: Pelle Zoltan/Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.