Illóolajokkal a természetesen szép bőrért

Forrás: Shutterstock -
illóolaj házilag mentes olajok szépségápolás természetes anyagok levendula magazin arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természetes, mesterséges színezékektől, tartósítószerektől mentes, állatbarát és környezetbarát szépítőszerek a reneszánszukat élik. Számos olyan cég jelent meg a piacon, amelyek kifejezetten ezen elvek mentén haladva fejlesztik ki a termékeit, de még a nagy kozmetikai márkák is egyre inkább próbálnak felzárkózni ezen a területen és minél természetesebb összetevőlistával dolgozni.

Nem kell azonban méregdrága, öko, bio, organikus termékeket vásárolnod ahhoz, hogy kiélvezd a természetes szépségápolás előnyeit, mert te magad is előállíthatod őket különféle olajok segítségével. A növényi olajok és illóolajok ugyanis

tökéletesen alkalmasak például az arcápolásra, mivel képesek eljutni a bőr mélyebb rétegeibe

is és ott kifejteni pozitív – hidratáló, regeneráló, tápláló - hatásukat.

Nincs más dolgod, mint egy bázisolajba – mandula, argán, jojoba, olíva – csepegtetni a kiválasztott illóolajat és máris élvezheted a természetes hatóanyagok szépítő erejét.

Használj illóolajokat, hogy még szebb legyen a bőröd! Forrás: Shutterstock



Fontos szabályok házi olaj készítésekor

Nagyon fontos, hogy a legtöbb illóolaj nem használható hígítatlanul! 100 ml arcápoló olaj elkészítéséhez 97 ml bázisolajat és 3 ml illóolajat kell elkeverni

  • A több illóolaj nem növeli a készítmény hatásosságát, viszont károsíthatja a bőrt
  • Csak és kizárólag megfelelő minőségű, 100%-os tisztaságú olaj használata ajánlott. Az olcsó, szintetikus változatok semmilyen pozitív hatással nem bírnak
  • A szem környékén tilos az illóolaj használata
  • Mindig végezz bőrpróbát, mielőtt magadra kened a készítményt
  • Az elkészült keveréket fénytől, hőtől, levegőtől elzárva kell tartani - legjobb egy sötét, jól záródó üvegcsében, hűvös helyen tárolni

Problémák és megoldások olajozottan

Száraz bőr
A száraz bőrre jótékonyan hat a narancsvirágolaj, hiszen regenerálja a sejteket, hidratál és fokozza a bőr rugalmasságát. Ezt az olajat általában még az érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják.

Zsíros bőr
A zsíros bőrt kordában tartja a citromolaj, amely összehúzza a pórusokat, méregtelenít és mivel baktérium- és vírusölő hatással is rendelkezik, így felveszi a harcot a pattanásokkal is.

A zsíros bőrt kordában tartja a citromolaj Forrás: Shutterstock


Érett bőr
Az érett bőr egyik legjobb barátja a grapefruitmagolaj. Mivel nagyon gazdag antioxidánsokban és C-vitaminban segíti a sejtek regenerálódását, s így hatékonyan küzd az öregedés jeleivel is.

Vegyes bőr
A vegyes bőrnek egy olyan hatóanyagra van szüksége, amely a száraz részeket hidratálja, ugyanakkor a zsírosabb területek tisztátalanságait is kezeli. A levendulaolaj mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, sőt ennél jóval többel is.

Az illóolajok tárháza kimeríthetetlen és jótékony hatásuk felsorolását szinte a végtelenségig folytathatnánk. Egy biztos, ha olyan terméket szeretnél magadra kenni, amelyről 100%-ban tudod, hogy mit tartalmaz, akkor érdemes magad elkészítened a szépítő szérumodat, ám ha kissé kényelmesebb vagy akkor a bevált arckrémedhez is hozzácsepegtetheted a kiszemelt illóolajat, így növelve a kedvenc kozmetikumod hatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.