Farmer kisokos – Hogy a tökéletes darabot válaszd

Forrás: Shutterstock -
fashion week magazin farmer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A farmer alapdarabja a ruhatárnak, valószínűleg nincs olyan nő vagy férfi a Földön, akinek ne lenne legalább egy farmerje, de valószínűleg több is lapul a legtöbbünk szekrényben. Szerencsére ma már számtalan stílusú, szabású darab közül választhatunk. Na de nem mindig könnyű megtalálni a testalkatunkhoz vagy egyáltalán az alkalomhoz illő tökéletes farmert, pláne ha nem is értjük, mit takarnak az elnevezések. Most segítünk, hogy tisztán lásd, mi mit jelent, és hogy melyik passzol a leginkább hozzád!

Skinny

Meglehetősen szűk szabású farmer, végig a testedre tapad szorosan, a bokánál is. Manapság talán ez a legdivatosabb forma, szinte bármilyen felsővel jól áll, elegáns és sportos viseletnek is alkalmas. Magassarkút és edzőcipőt is bátran húzhatsz hozzá. Nagyon vékony és nagyon telt testalkathoz nem ajánlott. A nagyobb farzsebek formásabbá varázsolják a popsit, a kicsik pedig optikailag kisebbnek mutatják.

Meglehetősen szűk szabású farmer, végig a testedre tapad szorosan Forrás: Shutterstock

Slim

A Skinnyhez hasonlóan szűk a szabása, ám egy fokkal bővebb a bokánál, a csípő, a fenék, a comb vonalon és a térd alatt nagyjából ugyanazt a szélességet viszi tovább. Rugalmas kényelemes anyagból készül, mivel teljesen hozzátapad a testhez. Nagy előnye, hogy szinte minden testalkaton jól mutat, és bármilyen felsővel illetve cipővel kombiálnható. Akinek a Skinny-típus túl feszülősnek bizonyul, ez a darab biztosan tetszeni fog.

A Skinnyhez hasonlóan szűk a szabása, ám egy fokkal bővebb a bokánál Forrás: Shutterstock

Jeggings

Ez létező legszűkebb farmer, ugyanis tulajdonképpen a jeans és a leggings ötvözete. Éppen azért jóval vékonyabb anyagból készül, mint a farmerek nagy része. Felül gyakran a megszokott zipzár és gomb verzió helyett gumis derekú, és sokszor zseb sincs rajta. Mivel szinte úgy tapad a testedre, mint egy leggings, vékony testalkatú lányoknak javasolt, és hosszabb felsővel mutat igazán jól. Kifejezetten kényelmes viselet.

Ez létező legszűkebb farmer, ugyanis tulajdonképpen a jeans és a leggings ötvözete Forrás: Shutterstock

Regular

Az igazi klasszikus farmer, amely ugyan egyenes szabású, karcsúsít, de nem tapad teljesen a lábadra. Talán éppen ennek köszönhető a nagy népszerűsége. Manapság inkább a magas derekú verziója hódít. Nyáron megbolondítják ezeket a darabokat azzal, hogy rövidebbre hagyják a szárát úgy, hogy kilátszódjon a boka. Bármilyen testalkathoz kiválóak, és a felsőket is bátran kombinálhatod vele.

Az igazi klasszikus farmer, amely ugyan egyenes szabású, karcsúsít, de nem tapad teljesen a lábadra Forrás: Shutterstock

Bootcut

Ennek a farmernek a szabása a lábszárnál kiszélesedik, úgy hogy a csizmára rá tudjuk húzni, innen kapta a nevét. A trapéz formájú nadrágok a '60-as években hódítottak igazán, majd a 2000-es évek elején is igen népszerűek lettek. Az utóbbi években egy „enyhébb" változata kezd visszatérni, amelynél a szár szélessége nagyjából a csípő szélességéig megy el csupán. Nagy előnye, hogy hosszítja a combokat, és a széles csípőjű lányokon kifejezetten jól állnak. Ha igazán trendi akarsz lenni, magassarkúval viseld ezt a fazont.

Ennek a farmernek a szabása a lábszárnál kiszélesedik, úgy hogy a csizmára rá tudjuk húzni Forrás: Shutterstock

Boyfriend

Ez a darab onnan kapta a nevét, hogy olyan hatást kölcsönöz, mintha a pasid farmerját nyúltad volna le, és egy övvel rögzítetted volna a lógós gatyót magadon. Bő szabású a csípőn a combon és a lábszáron egyaránt, egyáltalán nem feszül, így igazán kényelmes darab. Sportos hatást kölcsönöz, de magassakúval is szuperdivatos! Viszont optikailag kissé összenyom, így a nagyon alacsony nőknek nem ajánlott. A keskeny csípőt azonban nőiesebbé varázsolja. Ha viszont alul erősebb az alkatod, akkor ne ezt a fazont válaszd!

Olyan hatást kölcsönöz, mintha a pasid farmerját nyúltad volna le Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.