II. Erzsébet királynő őrjöng az idei karácsony miatt: távol a családtól kell ünnepelnie

karácsony Anglia szabályok koronavírus Erzsébet királyné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lesújtó hírrel kell megbarátkoznia a brit királynénak, II. Erzsébetnek, akinek a brit kormány által, a járvány terjedésének megállítása érdekében bevezetett szabályok értelmében családja nélkül kell karácsonyoznia.

A brit kormány szeptemberben jelentette be, hogy a járvány terjedésének megállítása érdekében újabb szigorításokat vezet be, amelyek közé az is hozzátartozik, hogy hat főnél nagyobb csoportosulásokat nem engedélyeznek senkinek, ebbe a királyi család is beletartozik. A szabályok értelmében ez a közterületek és a szórakozóhelyeken kívül a háztartásokra is vonatkozik, ami azt jelenti, hogy brit karácsonyi hagyományokat idén teljesen felrúgja a koronavírus.

II. Erzsébet királyné karácsonyi terveit teljesen felrúgja a koronavírus miatt bevezetett új szabály Forrás: Julian Calder for Governor-General of New Zealand/Wikipedia

"A királynő dühös, a személyzetnek azt mondta, ami sok, az sok. Abszolút példátlan, amit kérnek tőle. Mindenki igyekszik a szabályok alapján élni az életét, de úgy érzik, hogy túl messzire mentek azzal, hogy a családokat szétszakítsák karácsonykor is"

- mesélte a The Sunnak egy bennfentes.

A brit királyi család tagjai a hagyományok szerint Sandringhamben töltik a karácsonyt, előtte a Buckingham-palotában tartanak hivatalos vacsorát, amikor az udvar dolgozóinak is megköszönik az egész éves munkájukat.

Az informátor szerint a királynő ugyanúgy megtartja majd a Buckhingam palotában a vacsorát, csak megválogatja, hogy kit fog meghívni az ünnepségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.