A koronavírus miatt kialakult helyzet miatt úgy döntött II. Erzsébet brit királynő, hogy elhagyja állandó székhelyét, a Buckingham-palotát. 

A Daily Mail információi szerint a nyári időszak után ősszel szokott  II. Erzsébet királynő a Buckhingam-palotába visszaköltözni, de ez most a koronavírus miatt másképpen alakul, októberben Windsorba teszi át a székhelyét, így a látogatók számára egy ideig biztosan zárva lesz a brit uralkodó londoni rezidenciája. 

Elképzelhető, hogy többet már nem láthatják II. Erzsébetet LondonbanForrás: Julian Calder for Governor-General of New Zealand/Wikipedia

A 94 éves uralkodónő korábban még soha nem töltött ilyen hosszú időt távol a Buckingham-palotától. Férjével, Fülöp herceggel március óta Windsorban tartózkodnak. 

A COVID-19 miatt döntött úgy a királyné, hogy egyelőre nincs itt az ideje annak, hogy visszatérjen a mindennapi, hétköznapi kerékvágásba, a legbiztonságosabb, ha továbbra is elszeparálva, ugyanazzal a személyzettel Windsorban marad.

A szóbeszéd szerint leghamarabb novemberben léphet újra nyilvánosság elé a brit uralkodó, de csak abban az esetben, ha a járvány helyzet nem súlyosbodik, ellenkező esetben még hónapokon keresztül nélkülöznie kell a sajtónak II.Erzsébetet.