Barta Sylvia őszintén beszélt a koronavírus okozta traumáiról

Forrás: TV2 Mokka -
TV2 Mokka Barta Sylvia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barta Sylvia a Mokka vendége volt, ahol a koronavírus okozta lelki megrázkodtatásokról beszélt. Valamint hozzátette, ebben az időszakban a gyermekeinkre is különösen oda kell figyelni.

„Sajnos egyre gyakoribb a Koronavírus fertőzött és azon átesett gyermekek zaklatása, kiközösítése és kirekesztettsége az óvodai, iskolai közösségben. Szülőként arra jutottunk a beszélgetés során, hogy valószínűleg otthon a felnőttektől ered a gyerekekben elültetett kiközösítés, megvetés csírája. Mielőtt bárkit aki Covid-19-el fertőződött megbélyegeznénk, gondoljunk arra, hogy egyrészt nem tehet róla, másrészt egy világjárvány idején ránk is sor kerülhet, mi is elkaphatjuk a fertőzést és abban az esetben nekünk is szembe kell néznünk a megvetéssel, kiközösítéssel járó lelki nehézségekkel" - kezdte bejegyzésében Sylvia, aki szerint a vírus után nem csak a testi de a lelki fájdalmainkat is gyógyítani kell, ami egy sokkal nehezebb folyamat.

„A Koronavírus maradványtüneteinek többsége gyógyítható, de a beteg gyermekeket érő lelki traumák nehezen gyógyuló sebek melyek befolyásolhatják a további -akár felnőtt életüket is! És akkor innentől kezdve új értelmet nyert az a mondat, hogy:"Vigyázzunk egymásra!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.