Elképesztő, amit ezen a bolygón találtak

Forrás: Mark Garlick -
tudomány űrkutatás bolygó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brutálisan szélsőséges körülményeket fedeztek fel a K2-141b bolygón. A lávatengerek mellett, elképesztő fagyok uralkodnak rajta.

A K2-141b bolygó 200 fényévnyire található a Földtől, és közel sem hasonlít a mi bolygónkra. Ugyanis olyan hőmérséklet uralkodik, ami számunkra egészen hihetetlen. Az egyik oldalán több tízezer méter mély lávatengerek hömpölyögnek, a másikon pedig olyan fagy uralkodik, hogy még a nitrogén is megfagy – írta a The Cut.

A fotó illusztráció. Forrás: Mark Garlick

Ám a tudósok szerint ez nem is annyira meglepő.
„Minden sziklás bolygó – a Föld is - olvadt világként indult, de később lehűlt és megszilárdult. Így elképzelhető, hogy majd ennek a bolygónak is megváltozik a felszíne. A lávabolygók ritka bepillantást engednek a bolygók evolúciójának ezen szakaszába" – árulta el Nicolas Cowan, a montreali McGill Egyetem professzora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.