Íme, a 8 éves természetvédő, aki 50 tarantula gazdája

Forrás: NORTHFOTO/© SWNS/Swns -
tarantula hollie greenhalgh 8 éves pók kislány David Attenborough természetvédő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 8 éves természetvédő, Hollie Greenhalgh nagy állatbarát, azon belül is a tarantulák szerelmese, 50 darab pókja mellett azonban van skorpiója, néhány százlábúja, szöcskéi, csigái, csótányai és két kígyója is. A kislány saját Youtube-csatornával is rendelkezik, ahova édesanyja készíti a videókat. 

Hollie Greenhalgh mindössze 8 éves, de már most tudja, hogy David Attenborough nyomdokaiba szeretne lépni és minden szabadidejét az állatokkal szeretné tölteni - olvasható a Hot! magazinban.

"Hollie már kétévesen kedvelte a csúszómászókat és az ízeltlábúakat, elbűvölte egy óriási pók is, amelyet a kezébe vett. Miután láttam, hogy milyen magabiztos, a hetedik szülinapjára kapott egy mexikói vöröstérdű tarantulát.

Mindig ott vagyok, amikor kiszedi az állatait a terráriumból, hogy filmezze őket. Tudja, hogy akár baj is történhet, de mindig nagyon óvatos, a tarantulák etetéséhez például hosszú csipeszt használ" - mesélte az édesanya, Rachel a The Daily Telegraphnak.

Hollie célja, hogy minél több emberrel megkedveltesse az állatokat.

Hollie Greenhalghnak, a 8 éves természetvédőnek 50 tarantulája van Forrás: NORTHFOTO/© SWNS/Swns

"Olyan szeretnék lenni, mint Sir David Attenborough: járnám a világot, hogy állatokról szóló műsorokat készítsek.

Az első lépést már meg is tettem, mivel tavaly meghívtak a Blackpooli állatkertbe, ahol előadást tartottam az ízeltlábúakról"

- mesélte lelkesen a kislány.

Hollie nemcsak az egzotikus állatokért rajong, a saját macskáját például megtanította ülni és pitizni.

"Az állatok érzik a nyugalmát és a magabiztosságát, ami ellazítja őket. A kislányom minden állatot szeret, olyan akár dr. Doolittle"

- mondta mosolyogva az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.