Övéké volt a világ leghosszabb házassága, döbbenet meddig tartott

házasság rekord India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy indiai házaspár tartja a rekordot, övéké a világ leghosszabb házassága, ugyanis 90 évig voltak együtt. Ehhez persze az kellett, hogy nagyon fiatalon házasodjanak össze, és rendkívül sokáig éljenek.

Az indiai Karam és Kartari Chand hihetetlen rekordot döntött: 90 évig voltak házasok, ezzel az övéké a leghosszabb frigy a világon.

Elrendezett házassággal keltek egybe, a nő mindössze 13 éves volt csak, a férfi pedig 20. A párnak 8 gyereke született, 27 unokájuk és 23 dédunokájuk. Pandzsáb államból később Nagy-Britanniába költöztek a családdal.

Úgy gondolják, a hosszú házasság titka az, hogy ne legyenek a feleknek titkaik egymás előtt. Gyerekeik szerint a szüleik sohasem veszekedtek, békében éltek együtt.
„Szerintem a szüleim házassága azért tartott ilyen sokáig, mert boldog és stresszmentes életük volt. Soha nem láttam őket vitatkozni, és soha nem láttam, hogy haragudnának egymásra" – mesélte egyik fiuk, Paul.

Karam és Kartari Chand több mint 100 évig éltek. Forrás: NORTHFOTO/¬© SWNS/Swns

A pár mindkét tagja rekord ideig élt, mindketten megünnepelhették 100. születésnapjukat. A férfi 110 évesen, felesége pedig 103 évesen hunyt el.
A hosszú élet titkát is megosztották: egészségesen táplálkoztak, sokat jógáztak, szerettek a természetben lenni, istenhívőként éltek.

Utolsó éveiket legkisebb fiúkkal és annak családjával töltötték. A városban igazi hírességnek számítottak, és gyakran hívták őket rendezvényekre – írta az Independent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.