Ezt teheted, ha többszöri mosás után is fog a farmer

Forrás: Shutterstock -
fashion week textilfestés farmer farmernadrág mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A farmer minden nő gardróbjának klasszikus darabja. Annak ellenére, hogy nagyon kényelmes, sokszor idegesítő, amikor - főleg új korában - kékre festi a combunkat és a kezünket is. Éppen ezért összeszedtünk pár tippet, amivel megakadályozhatjuk, hogy fogjon a farmer.

A farmeraz egyik legnépszerűbb ruhadarab a világon. A masszív anyagból készült nadrág szinte minden alkalomra felvehető és remekül kombinálható. A frissen vásárolt darabok azonban befogják az ember bőrét, a fehér cipőket, világos felsőket, de nyomot hagyhatnak a bútorokon is. Az ilyen foltokat szinte lehetetlen eltávolítani.


Az újonnan vásárolt nadrágokat mindenképpen ki kell mosni az első viselés előtt. Ez higiéniai okokból is fontos, és ilyenkor a felesleges festék egy része is kimosódik. Főleg az úgynevezett "raw", azaz nyers farmer veszít sok festéket. Ezeket a szöveteket nem "avatják be" a gyárakban. Az új farmerket csak sötét ruhákkal vagy más farmerokkal mossuk együtt. A fent említett okok miatt az újonnan vásárolt nadrágokat ne vegyük fel világos felsőhöz és cipőhöz. Ne viseljünk hozzá olyan övet vagy táskát, amit féltünk a foltosodától.

Az újonnan vásárolt farmernadrágokat mindenképpen ki kell mosni az első viselés előtt Forrás: Shutterstock

Az új farmernadárokat és azokat, amik többszöri mosás után is befogják a bőrt a következő háztartási szerekkel "betörhetjük":

1. Ecet

Az ecet igazi csodaszere a háztartásnak. Nem csak főzéshez használhatjuk, számos háztartási problémánál bevethető. Az ecetes fürdő a farmereken is segít, mivel fixálja a nadrágok kék színét, így már nem festenek be semmit. Egy vödröt tölsünk meg 2/3-ig vízzel, az 1/3-a pedig legyen ecet. Engedjük bele a farmert és áztassuk egy éjszakán át. Ezután tegyük mosogépbeés a szokásos módon mossuk ki, hogy az ecetszag is eltűnjön belőle.

2. Só

Az ecethez hasonlóan a só is megakadályozza, hogy a farmer engedje a színét. A só összehúzza a szövet rostjait, így nem engedik ki a színezéket. A drogériákban vásárolhatunk kifejezetten erre a célra fixáló sót, amit a mosógép dobjába, vagy a mosóporos rekeszbe kell tenni.

3. Színfogó kendők

Az ecetes fürdő és a sós mosás mellett az úgynevezett színfogó kendők is segíthetnek. Ezeket is drogériában szerezhetjük be, és egyszerűen a mosnivaló ruhák közé kell tenni. Ezek ugyan nem akadályozzák meg, hogy a farmer engedje a színét, de a festékanyagot magukba gyűjtik, megkímélve ezzel a többi ruhát az elszíneződéstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.