Lehet, hogy eddig Te is rosszul használtad a mosógéped

mosógép ruha mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig azt gondoltad, elég csupán bedobni a ruhákat a mosógépbe, és a szokásos programon kimosni, akkor tévedtél. Ha erre a néhány apróságra odafigyelsz, akkor nem csak tisztábbak lehetnek a ruháid, de a rezsid is csökkenni fog.

Legtöbbünknek a mosás már rutinból megy, bedobjuk a ruhákat a gépbe, és a szokásos programon elindítjuk. Ám ha jobban megnézed a mosógéped, láthatod, hogy számos gomb van rajta, nem véletlenül. Érdemes odafigyelni a mosási programra és a vízhőmérsékletre, annak megfelelően, hogy mit mosol. Ezzel nem csak megkíméled a ruháidat, de még pénzt is megtakaríthatsz.

Hideg mosás - 20-30 fokon:
Sötét színű, finom szövető, enyhén szennyezett ruhák esetében ajánlott ez a program. A hideg víz nem károsítja a szöveteket, és a rezsivel is spórolsz!

Meleg mosás - 40-50 fokon:
Erősen szennyezett, színes ruhadarabokhoz ajánlott ez a fajta mosás, a szintetikus szövetekhez kiváló. Kihozza a makacs (például olaj) foltokat is.

Figyel oda, milyen programmal mosol! Forrás: Shutterstock

Forró mosás - 60 vagy afelett:
Fehér, pamutruhák esetében érdemes a magas hőmérsékletű programot választani. Például fehérneműk, zoknik tisztításához javasolt.

Finom, kézi mosás vagy gyapjúciklus:
A legfinomabb ruhadarabokhoz ajánlott, például csipke, vagy selyem anyag esetén. Ez gyakorlatilag annyira kíméli a ruhákat, mintha valóban kézzel mosnánk ki azokat, így megelőzhető a sérülésük, kinyúlásuk - írta a Manchester Evening News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.