Újabb fél szólalt fel Diana hercegnő halálával kapcsolatban: „Amikor Diana meghalt, úgy éreztem, hogy személyesen érintett vagyok én is."

Forrás: AFP -
halála átverés Panorama interjú grafikus tragédia Diana hercegnő Matt Wiessler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre nagyobb a botrány a 25 évvel ezelőtt készült Panorama interjú körül, amelyben Diana hercegnő őszintén nyilatkozott a házasságáról és férje, Károly herceg hűtlenségéről. Most a tévétársaság egyik grafikusa is megszólalt az üggyel kapcsolatban. 

A napokban egyre nagyobb port kavar a 25 évvel ezelőtt készült Panorama interjú, amelyben meglepő nyiltsággal beszélt Diana hercegnő a magánéletéről és megromlott házasságáról. A beszélgetés kapcsán az is napvilágot látott, hogy a tévétársaság meghamisított bankszámla kivonatokkal hitette el a hercegnővel, hogy az alkalmazottain keresztül kémkedik utána a Buckhingam-palota - írja a Ripost.

A BBC egykori munkatársa Diana halálának pillanatában tudta, hogy a hercegnő halálához neki is köze van Forrás: AFP/Kraipit Phanvut

Nemrég azonban Matt Wiessler grafikus, aki korábban a tévétársaság alkalmazottja volt, egy interjúban bevallotta, hogy akkoriban őt kérték fel arra, hogy hamisítja meg a kivonatokat. Ő akkor úgy tudta, hogy valódi dokumentumok másolatát készíti el, az interjú után szembesült vele, hogy tévedett - írja a Daily Mail.

Diana hercegnő halálakor azt érezte, hogy a tette és Martin Bashir interjúja is hozzátett ahhoz, hogy végül örök búcsút kellett venni a hercegnőtől. Az interjú után Diana kirúgta a királyi udvar által biztosított testőrségét, mikor meglátta a meghamisított dokumentumokat. Ha a testőrség vele lett volna Párizsban, akkor lehet, hogy a tragédia elkerülhető lett volna.

„Amikor Diana meghalt, úgy éreztem, hogy személyesen érintett vagyok én is. Nemcsak elmentem a temetésére, de órákkal előtte ott voltam a gyászolók között és csak elmélkedtem. Mert éreztem, hogy ha közvetlenül nem is, de közreműködtem én is a tragédiában"

- mondta a grafikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.