Ez történne, ha egy hónapig csak kólát innál – Egy férfi kipróbálta!

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Siraphol -
kísérlet kóla egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
George Prior úgy döntött, komoly kísérletnek veti alá magát: egy hónapon keresztül napi tíz doboz kólát ivott, és figyelte, hogy mi történik a testével.

Az egészséges életmódot folytató George Prior úgy döntött, megmutatja, milyen káros hatása van a cukros üdítőknek, és brutális kísérletbe kezdett. Míg Super Size Me című filmben azt láthattuk, mi történik, ha valaki három hónapig csak McDonald's-os kaján én, most Prior arra volt kíváncsi, mit eredményez, ha egy hónapig napi tíz doboz kólát iszik (nem cukormenteset).

Először is nem meglepő módon felszaladt rá jó pár kiló, egészen pontosan 11 egy hónap alatt. Akárcsak a Super Size Me-ben a túlsúlyon kívül egészségügyi problémák is jelentkeztek: a férfi vérnyomása drasztikusan megemelkedett, olyannyira, hogy ez már orvosi kezelést igényelt.
Miután abbahagyta a mértéktelen kólafogyasztást, pár nap alatt jó pár kiló lement róla, ezen azért érdemes elgondolkodni.

Durva hatásai vannak a mértéktelen kólafogyasztásnak. Forrás: Getty Images/iStockphoto/Siraphol

„Inkább nem próbálnám ki újra, nem szeretek ilyen túlsúlyos lenni. Tíz doboz kóla elfogyasztása nagyon kemény feladat, borzalmas az az állandó teltségérzet a gyomorban" – nyilatkozta George.

A legmegdöbbentőbb, hogy az irreális mennyiségű kólafogyasztás mellett a férfi teljesen egészségesen táplálkozott, és még így is ennyi kárt tett a szervezetében – írta a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.