Hihetetlen siker: második lett az Exatlon sztárja a világversenyen

Forrás: Facebook/Fatima Korok Freediver -
Korok Fatima verseny szabadtüdős merülés Exatlon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korok Fatima a 2020-as Exatlon sztárja második helyezést ért el a szabadtüdős mélymerülésben a világversenyen, 86 méter mélységbe jutott.

Elsőként esett ki az Exatlonból Korok Fatima, most mégis óriási sikereket ért el szabadtüdős mélymerülésben. Ő tartotta a magyar rekordot is, amit ezzel meg is döntött. A sportoló 86 méter mélyre merült, ezzel pedig a második legjobb lett a világon az AIDA rangsorban. Az első helyezett Alenka Artnik lett 92 méterrel.

Fatimának azonban nem volt könnyű dolga, ugyanis még mindig nem talált szponzort a sporthoz, így magának kellett finanszíroznia az edzéseket.

„Nincs szponzorom, a szüleim a fő támogatóim most, nélkülük nem tudnám ezt csinálni" – mesélte a lány, akit a pilisszentiváni polgármesterasszony is segített.

Korok Fatima 86 métert merült szabadtüdővel. Forrás: Facebook/Fatima Korok Freediver

Egyiptomban ragadtam az első korlátozások idejére, nem tudtam hazajönni, viszont edzeni sem edzettem, mert nem voltam olyan lelkiállapotban.

Blikknek

„Kellett egy kis idő, amíg feldolgoztam azt, hogy mi történt velem az elmúlt egy évben és megint összeszedjem magam, ebben nem segített sem a koronavírus, sem az, hogy elmaradt a világbajnokság, illetve az sem, hogy az eredeti terveim az Exatlonnal kapcsolatban sem jöttek be. Az elmúlt pár hónap sikerei azonban ismét lendületet adtak nekem!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.