Megható: Tömegek járnak mécsest gyújtani Benkő László fájához

halál Benkő László mécses
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benkő László temetése a járvány miatt zártkörű volt, ám a rajongók így is megtalálták a búcsúzkodás legjobb módját. 

Ahogy azt korábban megírtuk, hosszas betegeskedés után Benkő László nemrég elhunyt. Az Omega billentyűsének halála megrázta az egész országot, hiszen Lászlót valóban mindenki nagyon szerette.

A zenész végső nyughelye a Farkasréti temetőben van, ám utolsó útjára a járvány miatt csak kevesen kísérhették el. A rajongók azonban tudják, hogy László lakhelyéhez közel áll egy fa, amit ő maga ültetett néhány évvel ezelőtt, ezért azok, akik szeretnének róla megemlékezni, a fa tövéhez viszik a mécseseiket.

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

"Esténként vagy én, vagy anyu, elmegyünk rendet tenni a fához. Hallottunk már pletykákat arról, hogy az üres mécsestartók néhány kutyasétáltatónak problémát okoznak, zavarja őket a közlekedésben vagy a kutyájuk miatt aggódnak. Részben érthető, hiszen még most is sokan jönnek leróni a tiszteletüket apám emléke előtt, így egyre több a gyertya a fa körül. Vannak, akik esténként visszajárnak, hogy a már elaludt mécseseket újra meggyújtsák. Ha lehet ilyet mondani, gyönyörű a gyertyák fénye, de valóban muszáj rendet tartani, amit mi meg is teszünk" - mondta a Ripostnak Benkő László fia, Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.