Új otthont kap a remete néni, aki a vadonban élte le egész életét

Forrás: Sputnik via AFP/Korobeinikov Dmitry -
Szibéria remete otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 76 éves Agafya Lykova egész életében az erdőben élt, mert családjával a szibériai hegyekbe menekültek a vallási üldöztetések elől. Most viszont az asszony háza már nem nyújt kellő védelmet a hideg ellen, ezért egy milliomos sietett a segítségére.

A szibériai hegyekbe menekült Agafya ortodox családja még anno a vallási üldözések miatt. Ott annyira elzártan éltek mindentől, hogy 40 évig nem találták meg őket, még a második világháborúról sem tudtak. Önfenntartó életmódot folytattak, és a Biblia tanításai szerint éltek.

Az egyetlen aki ma él közülük az a 76 éves Agafya, aki számára a civilizáció teljesen ismeretlen. Az asszony a medvéktől és a farkasoktól sem fél, viszont egyre szélsőségesebb időjárás már gondot okozhat neki, hiszen akár -50 fokos telek is lehetnek.

Új otthont kap Agafya Lykova, aki a vadonban élte le egész életét Forrás: Sputnik via AFP/Korobeinikov Dmitry

Egy orosz milliárdos azonban a segítségére sietett, Oleg Deripaska alumínium-kereskedő egy új otthont biztosít a számára, ami ugyan szintén távol esik a modern világtól, de mégis jobbak a körülmények. Ráadásul gondoskodott róla, hogy egy asszisztens is segítse az idős asszonyt a téli hónapokban – írta a Daily Mail.

Nagyon ügyelnek arra, hogy Agafya nehogy elkapja a koronavírust, de egyáltalán bármit, hiszem számára ismeretlenek a világ betegségei.
Nem rég azonban egy influenszer, Arina Shumakova helikopterrel meglátogatta őt minden előzetes bejelentés nélkül, és meg is ölelte. A néni nagyon örült neki, azonban ez mégsem volt okos döntés a lánytól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.