Ne csak akkor menj, ha fáj: ezek a masszázs jótékony hatásai

Forrás: Shutterstock -
hatás jótékony hatás magazin egészség életmód masszázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy a rendszeres masszázs azon túl, hogy felfrissíti a tested, és ellazítja az izmaid, az idegrendszeredre is jótékonyan hat? Nem csak akkor kell masszőrhöz menni, ha panaszunk van, cikkünkben összeszedtük, mik a masszázs jótékony hatásai.

1. Viszlát stressz!

A masszázs nyugtató hatást gyakorol az idegrendszerre. A masszírozás hatására aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer, ami ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok feszülését, elősegíti a normális szívritmus, vérnyomás, és keringés helyreállítását, egy szóval varázsütésre megszünteti, vagy legalábbis enyhíti a stressz káros hatásait.

2. Viszlát feszülő izmok!

A rendszeres masszázs hatására enyhül az izomfeszültség, és az anyagcsere fokozódásának köszönhetően növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, ennek köszönhetően javul az állóképesség. Megszűnnek a kellemetlen panaszok, és a rugalmasabb izmok, ízületek hatására energikusabb és kitartóbb leszel. Ez különösen fontos, ha rendszeresen sportolsz.

A rendszeres masszázs hatására enyhül az izomfeszültség, és növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége Forrás: Shutterstock

3. Viszlát kialvatlanság!

Ha sokat stresszelsz, szinte biztos, hogy nem alszol jól, arról nem beszélve, hogy a fájó végtagok is megnehezítik a nyugodt alvást. A masszázs nyugtató hatásának köszönhetően a test ritmusa is lelassul, csökken a vérnyomás, szabályosabb lesz a légzés, így megnyílik az út a nyugodt alvás felé.

4. Viszlát narancsbőr, hello feszes bőr!

A kevés alvás, az egyoldalú étrend, a kevés vízfogyasztás és a mozgásszegény életmód mind-mind hozzájárulnak a bőr ráncosodásához és a narancsbőr kialakulásához. A masszázs során kitágulnak a bőrben található kapilláris erek, a sejtek könnyebben jutnak oxigénhez, így a méreganyagok gyorsabban ürülnek ki. Ennek köszönhetően látványosan feszesedik a bőr, és a bőr kiszáradásának is búcsút inthetünk.

7. Viszlát rossz tartás!

Sajnos egyre több ember küzd rossz tartással, főleg azok, akik ülőmunkát végeznek. Rendszeres masszázzsal kezelhetőek a helytelen tartás okozta tünetek, nem véletlen, hogy sok irodaházba heti rendszerességgel jár masszőr. A nyaki területen végzett masszírozás csökkenti a stressz okozta panaszokat, növeli a teljesítőképességet, elősegíti a koncentrációt, és fellazítja az elgémberedett izmokat.

A nyaki területen végzett masszírozás csökkenti a stressz okozta panaszokat és növeli a teljesítőképességet Forrás: Shutterstock

5. Hello erősebb immunrendszer!

A masszázs során a masszőr feléleszti a test meridián rendszereit, aminek hatására javul az energiaáramlás. Emellett fájdalomcsillapító hatással is bír, és krónikus fájdalmakra is hatékony gyógymód lehet.

6. Hello boldogabb élet!

A masszázs nem csak arra jó, hogy a tested megújuljon, hanem arra is, hogy a masszázs ideje alatt csak magadra, befelé figyelj. Ilyenkor megáll az idő, a lágy zenének köszönhetően lelassulsz, befelé figyelsz, így magadat, és a fennálló problémáidat is más perspektívába helyezheted. A masszázsnak hála nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb emberként kelhetsz fel a masszázságyról, ami nem csak neked, de a környezetedben élőknek is ajándék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.