Megható! Így talált 82 év után újra egymásra a két barátnő - Videó

zsidó videó menekülés barátság egymásra találás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1939 tavaszán 9 éves korukban látta egymást utoljára Betty Grebenschikoff és Ana María Wahrenberg Berlinben. A két barátnőt elválaszthatatlan barátság kötötte össze, ami 82 év után sem veszített semmit az erejéből.

A két barátnő Betty Grebenschikoff és Ana María Wahrenberg utolsó közös emléke, amikor az iskola udvarán utoljára szorosan magukhoz ölelték a másikat. A kristályéjszaka után a a Grebenschikoff család Sanghajba, majd onnan az Egyesült Államokba menekült, Wahrenbergék pedig Chilében találták meg az új otthonukat.

Betty az elmúlt években többször tartott előadást helyi iskolákban, ahol sokszor megemlítette imádott barátnőjét is, akiről nagyon remélte, hogy életben van és még egyszer az életben újra láthatja őt.

A két nő történetét egy holokauszttal foglalkozó alapítvány karolta fel, majd egy Zoom hívás segítségével összekapcsolta őket november 19-én. Az öröm leírhatatlan volt, hiszen mindketten azt gondolták, hogy már a másik nincsen életben

- írja a Bors.

a kimaradt 82 év ellenére a két barátnő ott folytatta, ahol abbahagyta, azóta Betty és Ana María digitálisan minden vasárnap beszél egymással, valamint arról is szó esett, hogy a pandémia után személyesen is találkoznak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.