Te tudod, mi az a shag? Ez lesz a legújabb hajtrend 2021-ben

Forrás: Instagram/ lindseybridgeshair, Instagram/universalmane -
fashion week hajápolás hajviselet frizura interjú magazin stílus fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karantén ide, pandémia oda, mi nők igenis szeretünk jól kinézni, s bár mostanában a legritkább esetben megyünk valahova, azért még érdekel minket a divat. Például az, hogy milyen hajtrendek várhatóak tavasszal és persze nyáron.

Tavasz végére, nyár elejére talán már enyhülnek a szigorítások, így máshova is mehetünk, mint a boltba, a gyógyszertárba vagy a játszótérre - ha anyukák vagyunk. Akkor pedig ismét érdemes lesz csinos ruhát húzni, egy szép sminket feldobni és megigazítani a frizuránkat. Utóbbi terén azonban mit várhatunk a 2021-es tavaszi/ nyári szezonban? Erről beszélgettünk Oros Boglárka fodrász-hairsylisttal.

Mi a legmarkánsabb trend, amelyet nyomon érhetünk a 2021-es tavaszi-nyári hajviseletekben?
A világszintű lelassulás a szépségiparra is hatással van, így a trendek a hajviseletek terén sem váltják túl gyorsan egymást. Mégis, ha egy meghatározó irányt kell említeni, az mindenképpen a SHAG irányzat. Ez fog idén véget vetni a nagyon letisztult, egyenes vágás uralmának, a shag ugyanis egy sokkal bohémabb fazon, amelyet a kócosság jellemez leginkább. Amiért valószínűleg nagyon népszerű lesz, hogy rendkívül

jól variálható, változatosan viselhető, és volument is kölcsönöz a tincseknek.

A '70-es és '90-es években már találkozhattunk ezzel a frizurával, most pedig visszatér, persze kicsit modernebb megjelenéssel. Erre a hajviseletre egyébként a „tépett", rétegezett vágás jellemző, amitől többnek hat a hajmennyiség. Igazából bármilyen hosszból remekül elkészíthető, kerek arcformánál azonban érdemes figyelni, mert tovább kerekítheti az arcot. Amiért nagyon szeretni fogják a hölgyek, az a könnyen kezelhetőség: csak mosd meg, szárítsd összevissza, majd túrj bele, és fixáld a tincseket lakkal.

A shag frizura egy bohém fazon, amelyet a kócosság jellemez leginkább Forrás: Instagram/ lindseybridgeshair, Instagram/universalmane


Inkább a hosszú vagy inkább a rövid frizurák számítanak divatosnak idén?
Szinte minden típus megjelenik, és szinte minden fazonnak megtalálható a nagyon rövid és nagyon hosszú változata is. Most tehát minden hajhosszal divatosak lehetünk.

Hatalmas divat volt az utóbbi időkben a póthaj. Továbbra is hódítanak a végtelenül hosszú műhajak?
Miután az egész divatvilág, a sminkek és a frizurák is pár éve határozottan a természetességet kezdték hirdetni - és erre hál' istennek az emberek is jól reagáltak -, így véleményem szerint ez az irány kikopóban van.

A hajformázás szintén nagyon trendi. Egyik évben a tükörsima hajkorona hódít, másik évben a művészien kivitelezett loknik. Idén tavasszal mire számíthatunk?
Ha nagyon trendik szeretnénk lenni, akkor az imént említett kócos hatást kell elérnünk. Ugyanakkor a formázás terén még mindig rendkívül népszerűek a természetes hatású hullámok és szerencsére ma a piacon már annyi jobbnál jobb hajformázó eszköz és anyag megtalálható, hogy tényleg csak a képzeletünk szabhat határt hajformázáskor.

Még mindig rendkívül népszerűek a természetes hatású hullámok Forrás: Shutterstock


Mi a helyzet a lófarkakkal, fonatokkal, kontyokkal?
A jelszó itt is a természetesség. Idén, ha copfot kötsz, akkor a nyaknál érdemes összefogni a tincseidet. Kontyoknál is a tarkóhangsúlyos, úgynevezett chignon (sinyon) kontyok népszerűek - szinte minden menyasszony ilyen típusú elképzeléssel érkezik hozzám. Most már évek óta trend a nagyon laza, természetes hatású megtűzés is. A kötött, nagyon szabályos kontyokat csak akkor kérik, ha valami tematikus esemény megkívánja. A fonatok szintén hódítanak továbbra is, amelyek minél lazábbak annál trendibbek.

Hajfestés tekintetében is van kifejezetten trendi?
Továbbra is nagyon népszerű a szabadkezes melírtechnika. Itt ne felejtsük el, hogy a lényeg szintén a természetesség.

Akkor szép egy balayage, ha természetesnek hat.

Mintha a nap picit megszívta volna a hajunkat. Tehát ne akarjunk a sötétbarna hajunkba platinaszőke csíkokat, mert azzal pont az ellenkezőjét érjük el. Arról nem is beszélve, hogy a szőkítés nem játék! Ha az ember erre adja a fejét, onnantól kezdve az extra ápolásra is figyelmet kell fordítania, hogy sokáig szép maradjon a frizurája.


Mi a legfontosabb tipp, amelyet megosztanál velünk a tavaszi hajápolással kapcsolatban?
Első körben mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy tél végén, tavasz elején, ha kicsit jobban hullik a hajunk, nem kell megijedni! Ez teljesen rendben van, senki nem fog megkopaszodni. Ilyenkor a vendégeimnek energetizáló termékek használatát szoktam javasolni, hogy az új, kis előbukkanó hajszálakat erősítsük és szépen meg tudjanak nőni. Mivel most legtöbben home office-ban dolgoznak, érdemes ezt az időszakot a hajunk javára fordítani. Szuper hajszerkezetjavító ampullák, pakolások vannak, amelyeket eddig talán pont az időhiány miatt nem használtunk. Most itt a remek alkalom! És arról se feledkezzünk meg, hogy az egészséges haj karbantartásának egyik alappillére minden évszakváltáskor egy egészségügyi hajvágás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.