Öt hónapja hunyt el az Omega legendás billentyűse, Benkő László. Fia és özvegye a mai napig nem tudta feldolgozni a halálát, ráadásul Zsuzsát most újabb veszteség érte.

Az egész országot megrázta Benkő László halála, az Omega billentyűse több betegséggel is küzdött az utóbbi időben, de a koronavírus vitte el. Fia még mindig nehezen viseli édesapja hiányát. Azzal foglalja le magát, hogy próbálja befejezni a dalait, amire a zenésznek már nem volt lehetősége.

„Hogy mikor lesz kész, még nem tudom, mert sok munka van vele, a feldolgozás folyamatban van. A legtöbb nyersanyag rossz állapotban van, magnószalagra rögzítették őket vagy olyan programokba mentették, amelyekhez kéne egy régi számítógép, hogy digitalizálhatóak legyenek" – mesélte a Blikknek Balázs, aki számára nem könnyű ez a feladat.

„Felzaklat, ha ezekkel dolgozom, hogy hallom, látom édesapámat. Kell pár nap, hogy megnyugodjon a lelkem, de próbálok úgy tekinteni az ilyen alkalmakra, mint egy újabb kommunikációra az apukámmal"

Benkő László családja nehezen viseli a zenész halálát.Forrás: MTI/Biró István

Ám Benkő László özvegye is borzalmas időket él meg, 58 évig éltek boldog házasságban a zenésszel. Most próbál megbírkózni a magánnyal.

„Anyám nagyon nehezen éli meg édesapám elvesztését. Próbálunk mindent megtenni érte, mindennap beszélek vele telefonon, kétnaponta jövök hozzá a Balatonról, ahol most vagyunk a gyerekekkel. A húgom is rendszeresen jár hozzá, már azt is felajánlottuk neki, hogy költözzön hozzánk, vagy ha rövid időre is, jöjjön le vidékre, ám nem akar. Megértem, hogy a saját lakásába burkolózik, hiszen itt éltek együtt, ez az ő közös otthonuk és nem is szabad erőltetni, hogy kimozduljon, csak így sokat van egyedül, ami nem biztos, hogy jót tesz neki" – mesélte a zenész fia. Azt is elmondta, nem rég szeretett kutyájuk is elpusztult.
„Édesapámmal együtt imádták a kis uszkárt, Sanyikát, ez is megviselte őt"